ΑΛΙΜΟΣ

Αφιερωμένη στον Αλέκο Φασιανό η εικαστική έκθεση «Μαΐστορες»

Μία εξαιρετική εικαστική έκθεση με τίτλο «Μαΐστορες» εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 20 Ιουνίου στον Δήμο Αλίμου. Το Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης φιλοξενεί τους δασκάλους της ελληνικής ζωγραφικής από τις αρχές του περασμένου αιώνα ως τις μέρες μας, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να θαυμάσει τη συνέχεια της μοντέρνας και σύγχρονης ζωγραφικής μέσα από σπυδαίους πίνακες.

Κεντρική θέση ανάμεσα στα έργα έχει μια ιστορική σύνθεση του πρόσφατα χαμένου Αλέκου Φασιανού, την οποία είχε παρουσιάσει στην Μπιενάλε της Βενετίας (1972). Η Έκθεση αφιερώνεται στη μνήμη του. Τον Μάιο του 2018 είχε ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Αλίμου.
Τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα τον καλωσόρισε με λίγες αλλά ουσιαστικές κουβέντες η Αποστολία Σκλάβου, ενώ στην συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.
«Σας καλωσορίζω με ιδιαίτερη χαρά. Ο Κώστας Τσόκλης λέει ότι η τέχνη δεν είναι η ερώτηση αλλά η απάντηση. Άλλωστε η ζωή είναι ένα συνεχές ερωτηματικό και η ζωγραφική μέσω της εικόνας προσφέρει απαντήσεις στις ανησυχίες του κόσμου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button