ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Ακτή Βουλιαγμένης: Από τα 65 στα 75 το όριο ηλικίας για το μειωμένο εισιτήριο

Αντιδράσεις για την αύξηση του ηλικιακού ορίου για το δικαίωμα μειωμένου εισιτηρίου εισόδου στην Ακτή Βουλιαγμένης- Στα 75 το νέο όριο ηλικίας, από 65 που ήταν πριν.

Νέες αλλαγές εφάρμοσε στην τιμολογιακή πολιτική της η Ακτή Βουλιαγμένης, με την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού από την 1η Ιουνίου 2022. Συγκεκριμένα, η τιμή του κανονικού εισιτηρίου διαμορφώνεται στα 10 ευρώ τις καθημερινές και στα 15 τα Σαββατοκύριακα, ενώ το μειωμένο εισιτήριο διαμορφώνεται στα 5 και στα 8 ευρώ αντίστοιχα.

Ωστόσο, το γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ιδιαίτερα στους κατοίκους των 3Β, είναι η αύξηση του ηλικιακού ορίου των ατόμων που δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο. Συγκεκριμένα, μέχρι και πριν λίγες ημέρες, μειωμένο δικαιούνταν τα άτομα άνω των 65 ετών. Από την 1η Ιουνίου, τα άτομα που δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο πια είναι τα άνω των 75 ετών.

Μικρές διαφοροποιήσεις υπάρχουν βέβαια και όσον αφορά άλλες κατηγορίες δικαιούχων του μειωμένου εισιτηρίου. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τους μαθητές, μειωμένο εισιτήριο δικαιούνται όσοι είναι 6 έως 15 ετών (ενώ προηγουμένως το ηλικιακό όριο ήταν τα 18 χρόνια), ενώ διαφοροποίηση υπάρχει και όσον αφορά την ελεύθερη είσοδο των μικρότερων παιδιών. Πιο αναλυτικά, ενώ τα παιδιά έως και 6 ετών δικαιούνταν ελεύθερη είσοδο, πλέον το όριο αυτό έπεσε στα 5 έτη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button