ΒΟΥΛΑ-ΒΑΡΗΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΝ.ΠΡΟΑΣΤΙΑ

Αναδασωτέα η καμένη δασική έκταση στη Βούλα

3.123 στρέμματα καμένης δασικής έκτασης, από τη φωτιά της 4ης Ιουνίου, κηρύχθηκαν αναδασωτέα, μετά από αίτημα του Δημάρχου των 3Β.

Αναδασωτέα κηρύχθηκαν 3.123 στρέμματα για την επαναδημιουργία – αποκατάσταση της καμένης δασικής έκτασης στη Βούλα, ενώ με σχετική απόφαση διατηρείται ο δασικός χαρακτήρας της και αποκλείεται η διάθεσή τους για άλλη χρήση.

Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, δύο μέρες μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στη Βούλα, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απέστειλε το με αριθμό πρωτοκόλλου 22368 – 6/6/2022 έγγραφο σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς επιστολή, ζητώντας να κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέες οι καμένες εκτάσεις.


Με την 241856 – 19/7/2022 απόφαση του, ο Γενικός Γραμματέας Δασών Κωνσταντίνος Αραβώσης ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Δημάρχου και κήρυξε αναδασωτέες τις εκτάσεις που κάηκαν στην πυρκαγιά της 4ης Ιουνίου.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση και ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά και τον Γ.Γ. Δασών κ. Κωνσταντίνο Αραβώση για τις άμεσες ενέργειές τους.

πηγή: www.nou-pou.gr/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button