ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΝ.ΠΡΟΑΣΤΙΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ανοίγει την Πέμπτη 29/6 το Varkiza Resort

Ανοίγει αύριο, μετά από μεγάλη αναμονή για τους λουόμενους, το Varkiza Resort, η οργανωμένη παραλία της Βάρκιζας.

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 ανοίγει τελικά το Yabanaki, η οργανωμένη παραλία της Βάρκιζας. Όσον αφορά την είσοδο στην παραλία, πρόκειται να εφαρμοστεί το μέτρο της δωρεάν πρόσβασης σε όλους τους δημότες της πόλης με την επίδειξη της Κάρτας του Δημότη.

Όπως είχαν αναφέρει πληροφορίες στο NouPou, το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι αυτό που καλούταν να κρίνει την τύχη της σύμβασης παραχώρησης από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), στον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, για την πλαζ της Βάρκιζας

Ειδικότερα, το Ανώτατο Δικαστήριο είχε αρμοδιότητα να εγκρίνει ή να απορρίψει το Σχέδιο Σύμβασης Παραχώρησης της έκτασης, όπου φιλοξενείται επί σειρά ετών το Yabanaki, από την ΕΤΑΔ προς τον Δήμο. Λόγω των εθνικών εκλογών η διαδικασία καθυστέρησε πέραν του αρχικά αναμενόμενου, ωστόσο ολοκληρώθηκε με την έγκριση την Παρασκευή 16 Ιουνίου. Η παραχώρηση της έκτασης στον δήμο οδηγεί κατ’ επέκταση στη διενέργεια δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού, καλώντας τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να υποβάλουν προσφορά για την επαναμίσθωση της έκτασης. Στην ουσία, η προσωρινή μίσθωση της οργανωμένης ακτής Βάρκιζας για το φετινό καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί με τη σύναψη της σύμβασης με τον πλειοδότη που θα προκύψει από τον διεθνή διαγωνισμό που θα διενεργηθεί για την πολυετή μίσθωση του ακινήτου.

Σχετικά με τη λειτουργία της παραλίας, ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είχε δηλώσει στο NouPou ότι: «Επί της ουσίας θα μισθώσουμε υπηρεσίες από την αγορά για τη διαχείριση της παραλίας και των ομπρελών και ξαπλωστρών αλλά και για τη διαχείριση των εσόδων εισόδου, ενώ θα αναθέσουμε σε ιδιωτική εταιρεία τη φύλαξη του χώρου. Στις προβλέψεις μας είναι να λειτουργήσει και υποδομή εστίασης. Δεν θα ήταν δυνατόν να παραμείνει κλειστή η συγκεκριμένη παραλία, η οποία σε ημερήσια βάση το καλοκαίρι φιλοξενεί περίπου 5.000 άτομα».

ΠΗΓΗ: noupou.gr

Related Articles

Back to top button