ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖΝ.ΠΡΟΑΣΤΙΑ

Αργυρούπολη: Επτά μήνες σε κώμα η 40χρονη Όλγα που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον προπονητή τζούντο

Εδώ και επτά μήνες παραμένει σε κωματώδη κατάσταση στον Ευαγγελισμό η 40χρονη Όλγα Δημητροπούλου, η γυναίκα που τον περασμένο Ιανουάριο, ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον 45χρονο σύντροφο της, δάσκαλο πολεμικών τεχνών, στο σπίτι της στην Αργυρούπολη. Σήμερα, οι συγγενείς της, μέσω του νομικού τους εκπροσώπου κ. Λουκά Προυσανίδη, προσφεύγουν στη δικαιοσύνη προκειμένου να κηρυχθεί ο πατέρας της δικαστικός συμπαραστάτης και να προβαίνει σε όλες τις νομικές ενέργειες για λογαριασμό του θύματος αφού η ίδια δεν έχει τη δυνατότητα, λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται.

«Σήμερα, έχουμε το δικαστήριο της προσωρινής διαταγής για να κηρυχθεί δικαστικός συμπαραστάτης ο πατέρας και να ανοίξει ο δρόμος για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για λογαριασμό της Όλγας» αναφέρει στο ο κ. Προυσανίδης, επισημαίνοντας πως «Από τον Ιανουάριο όπου και σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, η κοπέλα βρίσκεται, 7 μήνες, στον Ευαγγελισμό, σε κωματώδη κατάσταση, με τις γνωματεύσεις των γιατρών να αποτυπώνουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τη δραματική κατάσταση, αναφέροντας πως έχει υποστεί βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, κυμαινόμενο επίπεδο εγρήγορσης και αδυναμία επικοινωνίας παραμένοντας μέχρι και σήμερα σε βαριά κλινική κατάσταση».


Ο δράστης, μετά τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, βρίσκεται προφυλακισμένος στο σωφρονιστικό κατάστημα της Λάρισας, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενώ η οικογένεια, επειδή η Όλγα είναι σε κώμα, λόγω των βαρέων εγκεφαλικών κακώσεων και της τραχειοτομής που έχει υποστεί προκειμένου να μπορεί να αναπνέει, έχει προβεί μέσω του κ. Λουκά Προυσανίδη, σε σειρά νομικών ενεργειών έτσι ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα και να διαχειριστούν την κατάσταση: «Τώρα ουσιαστικά βρισκόμαστε στο εξής στάδιο: Πρέπει να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης, όμως είναι πολύ δύσκολο αυτό, εξαιτίας της τραχειοστομίας, διότι θέλει ειδική φροντίδα. Συνεπώς, πρέπει είτε να οδηγηθεί σε ένα δημόσιο κέντρο, είτε σε ένα ιδιωτικό, όπου σε αυτή την περίπτωση το κόστος είναι δυσβάσταχτο για αυτούς τους ανθρώπους.


»Ο Μάρκος Σεφερλής διοργάνωσε έναν φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου με τον Δήμο Αργυρούπολης, όπου συγκεντρώθηκαν κάποια χρήματα, τα οποία όμως η οικογένεια δεν τα έχει εισπράξει καθώς, ήταν για λογαριασμό της Όλγας, η οποία όμως δεν μπορεί να ενεργήσει λόγω της κατάστασης. Και σήμερα που θα κηρυχθεί ανίκανη για δικαστική συμπαράσταση και θα κηρύξουμε τον πατέρα της συμπαραστάτη, τότε θα μπορέσει να προχωρήσει η εκταμίευση του ποσού, να αποδεσμευτεί και να πάει για τις άμεσες ανάγκες της κοπέλας” αναφέρει ο κ. Προυσανίδης και προσθέτει πως «Τα ζητήματα που έχουμε είναι τρία. Το πρώτο είναι να ασκήσει η οικογένεια, παράσταση για υποστήριξη της κατηγορίας. Αφορά στο ποινικό σκέλος, να στραφεί δηλαδή εναντίον του δράστη. Το δεύτερο σκέλος αφορά στην αποδέσμευση του ποσού έτσι ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν κάποιες ανάγκες της Όλγας, τις πρώτες βασικές ανάγκες και το τρίτο ζήτημα, είναι να θεμελιώσουμε συνταξιοδοτικό δικαίωμα, στην Όλγα έτσι ώστε να λαμβάνει μια σύνταξη για την κάλυψη των αναγκών της. Όλα αυτά για να επιτευχθούν, θα πρέπει να τα επιδιώκει ο παθών ή η παθούσα.

»Όμως στην περίπτωση της Όλγας, το θύμα δεν είναι σε θέση να προβεί σε αυτές τις ενέργειες γιατί δεν έχει επικοινωνία με το περιβάλλον, πρέπει τα οικεία πρόσωπα να κινήσουν τις ενέργειες. Να την κηρύξουμε σε δικαστική συμπαράσταση μέσω του δικαστηρίου προσωρινής διαταγής όπου ο δικαστής προσωρινά, θα κηρύξει ένα από τα συγγενικά της πρόσωπα ως υπεύθυνο να διαχειρίζεται τα της Όλγας. Και αυτό το πρόσωπο είναι ο πατέρας της ο κ. Ευάγγελος Δημητρακόπουλος. Σήμερα λοιπόν, έχουμε το δικαστήριο της προσωρινής διαταγής για να κηρυχθεί δικαστικός συμπαραστάτης ο πατέρας και να ανοίξει ο δρόμος για τις παραπάνω ενέργειες που πρέπει να γίνουν για λογαριασμό της Όλγας».

Το συμβάν
Το άγριο σκηνικό,στην μεζονέτα της οδού Ολυμπίας στην Αργυρούπολη σημειώθηκε στις 14 Ιανουαρίου. Ήταν πρωί Παρασκευής όταν ο δάσκαλος πολεμικών τεχνών, άρχισε να γρονθοκοπεί με μανία σε διάφορα σημεία του σώματος της και το κεφάλι τη 40χρονη Όλγα με αποτέλεσμα η γυναίκα, σοβαρά τραυματισμένη να λιποθυμήσει. Μάλιστα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός οπου οδηγήθηκε, υπεβλήθη σε κρανιοτομή με την κατάσταση της να παραμένει μέχρι και σήμερα σοβαρή.

Ο δράστης, πριν εξαφανιστεί με το ασημί όχημα της μητέρας του, ενημέρωσε συγγενή του για τα όσα είχε διαπράξει. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε βίαιο ξέσπασμα απέναντι σε μια γυναίκα. Πριν έξι χρόνια, στην περιοχή του Άργους, επιτέθηκε και μαχαίρωσε με μανία την τότε ανήλικη πρώην σύζυγο του με την οποία έχουν αποκτήσει ένα παιδί. Το θύμα, δέχθηκε άγρια επίθεση από τον 45χρονο και κατάφερε να γλιτώσει τελευταία στιγμή, αφού κρύφτηκε τρέχοντας σε έναν βάλτο.Οι διερχόμενοι που την εντόπισαν διερχόμενοι την οδήγησαν στο νοσοκομείο.

πηγή: www.nou-pou.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button