ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Αργυρούπολη: Μηνυτήρια αναφορά για ανθρωποκτονία καταθέτει η οικογένεια της Όλγας σε βάρος του 47χρονου

Μετά την κατάληξη της 41χρονης Όλγας, η οικογένεια ετοιμάζεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του 47χρονου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Υπέκυψε τελικά στα τράυματά της, μετά από πολύμηνη μάχη για τη ζωή σε κωματώδη κατάσταση η 41χρονη Όλγα, η οποία είχε ξυλοκοπηθεί βάναυσα από τον σύντροφό της στην Αργυρούπολη τον Ιανουάριο του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα έμεινε πάνω επτά μήνες σε κωματώδη κατάσταση στον Ευαγγελισμό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης.

Τον περασμένο Μάρτιο ο δράστης είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας σε κάθειρξη δέκα ετών χωρίς αναστολή για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της άτυχης γυναίκας. Μάλιστα, δικαστές και ένορκοι με την απόφασή τους του είχαν αναγνωρίζει και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, μετά την κατάληξη της 41χρονης, η οικογένειά της ετοιμάζεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του 47χρονου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Με αυτή θα ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του δράστη και ήδη καταδικασθέντα για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Το βασικό επιχείρημα της οικογένειας θα είναι ότι ο θάνατος της Όλγας συνδέεται αιτιωδώς με τις πράξεις του 47χρονου, ήτοι με τα χτυπήματα που της κατάφερε με αποτέλεσμα την παραμονή της σε νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης επί 19 μήνες και εν τέλει το θάνατό της. Οι εισαγγελικές αρχές αφού εξετάσουν την μηνυτήρια αναφορά θα αποφανθούν για την άσκηση ή μη νέας δίωξης σε βάρος του 47χρονου. Σε περίπτωση πάντως που του απαγγελθεί νέα κατηγορία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, όπως προτίθεται να ζητήσει η οικογένεια του θύματος, τότε αυτός θα βρεθεί αντιμέτωπος με ισόβια.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega» ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης γυναίκας, Λουκάς Πουρσανίδης, τόνισε ότι έχει ήδη εκδοθεί πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για τον 47χρονο για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Βέβαια, όπως επισήμανε, μετά το θάνατο της κοπέλας τα πραγματικά περιστατικά έχουν αλλάξει διότι «μιλάμε για τετελεσμένη ανθρωποκτονία η οποία συνδέεται με τις πράξεις του δράστη». Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχει δεδικασμένο», δηλαδή «όταν έχει καταδικασθεί κάποιος δεν μπορεί να του ασκηθεί νέα δίωξη και να καταδικαστεί για πανομοιότυπη πράξη». Η οικογένεια πάντως, όπως είπε ο κ Πουρσανίδης, είναι αποφασισμένη να καταθέσει την μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία η οποία και θα αποφανθεί σχετικά.

Related Articles

Back to top button