ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΣΕΠ – Παπαϊωάννου: Θα μελετήσουμε τα παράπονα υποψηφίων για τις καθυστερήσεις αναπαραγωγής θεμάτων

Ευχαριστίες προς όλους τους συντελεστές για την επιτυχή διεξαγωγή του πανελλήνιου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ αλλά και προς τους 77.000 υποψηφίους που προσήλθαν υπό το ψυχολογικό βάρος της τραγωδίας στα Τέμπη, απευθύνει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Αθανάσιος Παπαϊωάννου. Για κάποιες καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στην αναπαραγωγή των θεμάτων «αν και αυτά απεστάλησαν με απόλυτη χρονική συνέπεια», όπως σημειώνει, δηλώνει ότι θα εξετάσει το θέμα και υπογραμμίζει την ανάγκη μιας γραπτής διαγωνιστικής διαδικασίας με έμφαση στις δεξιότητες.

Ειδικότερα για το ζήτημα των θεμάτων ο κ. Παπαϊωάννου επισημαίνει ότι έγινε δέκτης παραπόνων υποψηφίων για προβλήματα και καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν κατά την αναπαραγωγή των θεμάτων σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα, μολονότι αυτά απεστάλησαν στα σχολεία με απόλυτη χρονική συνέπεια. Δηλώνει ότι ό ίδιος και η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού θα τα μελετήσουν «με τη δέουσα προσοχή μόλις σχηματίσουμε πλήρη εικόνα από τις αναφορές των προέδρων των εξεταστικών κέντρων». Χαρακτηρίζει αυτονόητη την έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση έκδοσης των αποτελεσμάτων. Επίσης δηλώνει τη σταθερή πεποίθηση του για την «ανάγκη μιας γραπτής διαγωνιστικής διαδικασίας που θα στραφεί ακόμη περισσότερο προς την κατεύθυνση των δεξιοτήτων».

Ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής ευχαριστεί αφενός τους εργαζόμενους του ΑΣΕΠ που επί «τρεις και πλέον μήνες έδωσαν έναν καθημερινό αγώνα σε επταήμερη βάση» για την επιτυχή διεξαγωγή μιας διαδικασίας με υψηλές οργανωτικές απαιτήσεις και προκλήσεις και τον οποίο συνεχίζουν για όσα πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα, αφετέρου το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του υπουργείου Παιδείας για τη συμμετοχή του στην προσπάθεια αυτή. Επίσης ευχαριστεί και τους 77.000 περίπου υποψηφίους που «προσήλθαν σε έναν απαιτητικό και καινοτόμο διαγωνισμό και μάλιστα, σε συνθήκες ψυχολογικά δύσκολες για όλους μας» Εύχεται τα αποτελέσματα να δικαιώσουν την προσπάθειά τους και υπενθυμίζει ότι ο διαγωνισμός αφορά στην κατάταξη υποψηφίων και όχι σε πρόσληψης.

Συμμετοχή 71%
Σε ό,τι αφορά το διαγωνισμό για τη διαδικασία κατάταξης υποψηφίων σε πίνακα βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ο οποίος διεκπεραιώθηκε το Σάββατο, υπήρξε υψηλή συμμετοχή σε ποσοστό 71%. Έλαβαν μέρος 76.799 υποψήφιοι επί αρχικού συνόλου 108.229 ενώ στην κατηγορία ΠΕ προσήλθαν 54.915(70%) και στην ΤΕ 21.884 (73%). Τέλος τα θέματα/απαντήσεις της γραπτής εξέτασης θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) εντό

newsbeast

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button