ΒΟΥΛΑ-ΒΑΡΗΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΥΓΕΙΑ

Ασκληπιείο Βούλας – Έτοιμο μέσα στο καλοκαίρι το σύγχρονο ΤΕΠ

Ολοκληρώνεται μέχρι τα τέλη Ιουνίου το νέο ΤΕΠ στο Ασκληπιείο Βούλας, το οποίο έγινε πραγματικότητα με δωρεά του κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου Αιγαίας. Το νέο ΤΕΠ θα είναι εξειδικευμένο και στο τραύμα, καθώς η αίθουσα αναζωογόνησης, κατασκευάστηκε με αυτές τις προδιαγραφές.

Το Ασκληπιείο, μαζί με το Αττικόν, το Γεννηματάς, και το ΚΑΤ επελέγη από επιτροπή που συγκροτήθηκε το Φεβρουάριο του 20 από τον τότε υπουργό Υγείας, ως κέντρο τραύματος επιπέδου 1. Αυτό σημαίνει ότι είναι το πλέον ειδικό νοσοκομείο αντιμετώπισης τραύματος, στη γεωγραφική περιοχή της ευθύνης του.
Ωστόσο, μένουν αρκετά να γίνουν, αφού ένα κέντρο τραύματος χρειάζεται προσωπικό αρκετών ειδικοτήτων, που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ανδρέας Πλεμμένος αναφέρει πως «οι ειδικότητες που μας λείπουν είναι του αγγειοχειρουργού, του γυναικολόγου και του επεμβατικού ακτινολόγου, ενώ χρειαζόμαστε ενίσχυση στις ειδικότητες του αναισθησιολόγου, του θωρακοχειρουργού, και φυσικά αρκετούς νοσηλευτές. Επίσης το καινούργιο κτίριο προβλέπει ειδικό χώρο για μαγνητικό τομογράφο, που είναι ήδη κυρίαρχο έλλειμμα για το νοσοκομείο, το οποίο εξηγήσαμε στην κ. Γκάγκα όταν μας επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα».


Σύμφωνα με τον κ. Πλεμμένο, έχει υποβληθεί πρόταση στην Περιφέρεια για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, καθώς επίσης αντίστοιχη πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης. Επίσης, η διοίκηση έχει κάνει κρούσεις σε δωρητές για ενδεχόμενες δωρεές, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου ο μαγνητικός τομογράφος θα ενταχθεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, το οποίο θα διαθέτει χειρουργείο, fast track ιατρείο, με 8 θαλάμους βραχείας νοσηλείας, και πολύ περισσότερες θέσεις για ασθενείς να εξυπηρετήσει κάθε ειδικότητα, απ’ ότι μέχρι σήμερα.

πηγή: www.nou-pou.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button