ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Βασίλης Σπανάκης – Για την επίσπευση του έργου της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης

Mέσα από την ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Βασίλης Σπανάκης τονίζει μεταξύ άλλων πως το έργο της αστικής σήραγγας Ηλιούπολης έχει χαρακτηριστεί κομβικής σημασίας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των νοτίων προαστίων, ενώ ρωτά μεταξύ άλλων πότε θα ολοκληρωθεί

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή απηύθυνε ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Βασίλης Σπανάκης, σχετικά με την επίσπευση του έργου της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης. Mέσα από την ερώτησή του ο Βουλευτής τονίζει μεταξύ άλλων πως το έργο της σήραγγας της Ηλιούπολης έχει χαρακτηριστεί κομβικής σημασίας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των νοτίων προαστίων, ενώ ρωτά σχετικά με τον προγραμματισμό και το χρονικό πλαίσιο, μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Σπανάκη:

Προς: τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή

Θέμα: «Επίσπευση του έργου της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση των Νοτίων Προαστίων»

Κύριε Υπουργέ,

Ένα πολύ σημαντικό έργο που θα δώσει ανάσα στους κατοίκους των Νοτίων Προαστίων είναι η Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης. Οι περιοχές της Ηλιούπολης, του Βύρωνα, της Αργυρούπολης, του Ελληνικού, της Γλυφάδας, του Αλίμου, του Αγίου Δημητρίου, της Δάφνης και του Υμηττού επιβαρύνονται με αυξημένη κίνηση καθώς χιλιάδες διερχόμενοι οδηγοί κινούνται καθημερινά στον άξονα Ποσειδώνος – Αλίμου – Βουλιαγμένης – Ηλιούπολης – Καρέα – Κατεχάκη, με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονη συμφόρηση, ειδικά τις πρωινές ώρες, σε πολλούς κεντρικούς αλλά και μικρότερους δρόμους.

Το έργο της σήραγγας της Ηλιούπολης έχει χαρακτηριστεί κομβικής σημασίας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των Νοτίων Προαστίων. Επειδή η σήραγγα της Ηλιούπολης συνδέεται άμεσα με την επένδυση του Ελληνικού και τις αυξημένες κυκλοφοριακές ανάγκες που θα δημιουργηθούν.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Ποιος είναι ο προγραμματισμός για την εκπόνηση των μελετών της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης;
  2. Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί αυτό το σπουδαίο έργο που θα επιλύσει σημαντικά κυκλοφοριακά ζητήματα του Λεκανοπεδίου Αττικής και κυρίως των Νοτίων Προαστίων;
  3. Σε ποιες άλλες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε για την αντιμετώπιση των μελλοντικών κυκλοφοριακών προβλημάτων;

Ο ερωτών Βουλευτής
Βασίλειος- Πέτρος Ν. Σπανάκης

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button