ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΝ.ΠΡΟΑΣΤΙΑ

Βουλιαγμένη: Διαγωνισμός της Εκκλησίας για 6 οικόπεδα – Ποια είναι και πού βρίσκονται

Στις 30 Ιανουαρίου 2023 η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών (ΕΚΥΟ) δημοσιοποίησε τα έξι οικόπεδα στη Βουλιαγμένη τα οποία βγάζει σε διαγωνισμό, προκειμένου να τα αξιοποιήσει μέσω αντιπαροχής.

Ερωτηθείς ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κατά πόσο τα συγκεκριμένα οικόπεδα πληρούν τις προϋποθέσεις για την ανοικοδόμηση μέσω αντιπαροχής απάντησε ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι καθόλα νόμιμος καθώς ελέγχθηκε εξονυχιστικά από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και οι εκτάσεις αυτές είναι όλες πολεοδομικά τακτοποιημένες.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε πως άλλα κομμάτια γης που θέλει να αξιοποιήσει η εκκλησία δεν έχουν οικοδομικές γραμμές, χρήσεις γης και όρους δόμησης.

Ποια είναι και πού βρίσκονται τα έξι οικόπεδα που η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών έβγαλε σε διαγωνισμό;

Το πρώτο είναι στην οικοπεδική έκταση επί της οδού Αλέκου Παναγούλη 6 και επί πεζοδρόμου, εντός του Ο.Τ. 28α, Τομέας 4, συνολικής επιφάνειας 1.359,36 τ.μ.

Το δεύτερο είναι στην οικοπεδική έκταση που βρίσκεται επί της οδού Αλέκου Παναγούλη 14 Α και επί των οδών Ηρακλέους και Ικάρου, εντός του Ο.Τ. 28α, Τομέας 4, συνολικής επιφάνειας 2.448,96 τ.μ.

Το τρίτο είναι στην οικοπεδική έκταση επί της οδού Αργοναυτών και επί της οδού Σαπφούς, εντός του Ο.Τ. 81, Τομέας 4, συνολικής επιφάνειας 970,16 τ.μ.

Το τέταρτο αφορά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένα προς πώληση εκκλησιαστικό ακίνητο, το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Αθηνάς, στη θέση «Λόφος Παπαναστασίου»,
Ο.Τ. 128, Τομέας 7, με ελάχιστο αποδεκτό προσφερόμενο τίμημα το ποσό του ενός εκατομμυρίου εξακοσίων χιλιάδων ευρώ.

Το πέμπτο είναι η οικοπεδική έκταση συνολικής, με βάση το κτηματολόγιο, επιφάνειας 2.963 τ.μ., η οποία αποτελείται από δύο όμορα γεωτεμάχια, το ένα επιφάνειας 1.541 τ.μ. με πρόσωπα στη διασταύρωση των οδών Αιόλου και Ιάσονος και το δεύτερο επιφάνειας 1.422 τ.μ. με πρόσωπο στην οδό Ιάσονος.

Και το τελευταίο είναι η οικοπεδική έκταση κείμενη επί εγκεκριμένων, μη διαμορφωμένων οδών Λυκούργου, ανωνύμων οδών και Αχιλλέως, εντός του Ο.Τ. 13Β, Τομέας 3, συνολικής επιφάνειας 3.472,02 τ.μ. Όπως σημειώνει η Ε.Κ.Υ.Ο, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίστηκε η 31η Μαρτίου 2023.

notiareport.gr

Related Articles

Back to top button