ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖΓΛΥΦΑΔΑ

Γλυφάδα: Ελεύθερος με όρους ο λιμενικός που έκαψε αυτοκίνητο συναδέλφου του και πέταξε χειροβομβίδα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο λιμενικός που κατηγορείται ότι έκαψε το αυτοκίνητο της συναδέλφου του, ενώ έριξε και χειροβομβίδα έξω από το σπίτι της στη Γλυφάδα –  Υποστηρίζει ότι η υπόθεση σε βάρος του αποτελεί σκευωρία  

Με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απολογία του στον 9ο τακτικό ανακριτή, ο 45χρονος λιμενικός που κατηγορείται για τον εμπρησμό αυτοκινήτου συναδέλφου του και τη ρίψη χειροβομβίδας στην είσοδο της πολυκατοικίας της στη Γλυφάδα.

Ο Λιμενικός είχε θεωρηθεί από την αρχή ύποπτος, καθώς σε βάρος του η Αξιωματικός του Λιμενικού είχε διατάξει ΕΔΕ. Η Λιμενικός και ο Ανθυπασπιστής είχαν αλληλομηνυθεί για υπηρεσιακά θέματα και ο 45χρονος είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, ο 45χρονος θεώρησε υπεύθυνη την αξιωματικό του Λ.Σ. για την ποινή που του επιβλήθηκε από την υπηρεσία του και αποφάσισε να την εκδικηθεί.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα ξημερώματα της 22ας Απριλίου πήγε έξω από το σπίτι της στη Γλυφάδα και πυρπόλησε το αυτοκίνητό της, ενώ πέταξε στον προαύλιο χώρο της πολυκατοικίας μία χειροβομβίδα που δεν εξερράγη και την οποία περισυνέλεξε στις 3 Μαΐου κλιμάκιο του στρατού.

Σε δήλωσή του, ο εκ των συνηγόρων του λιμενικού, Σάκης Κεχαγιόγλου, ανέφερε πως ο εντολέας του ισχυρίζεται ότι η υπόθεση σε βάρος του αποτελεί σκευωρία και επιφυλάσσεται να το αποδείξει στην πορεία της έρευνας.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Σάκης Κεχαγιόγλου δήλωσε μετά την απολογία του πελάτη του ενώπιον των Αρχών: «Μετά από μια ενδελεχή και αναλυτική διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας, τόσο ο κ. ανακριτής, όσο και ο κ. εισαγγελέας εξέτασαν εξονυχιστικά τον εντολέα μου, ο οποίος παρέσχε με σαφήνεια και πληρότητα τις εξηγήσεις του, με ομόφωνη απόφαση τους, οι δικαστικοί λειτουργοί αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Θεωρώ την απόφασή τους ορθή και σε αρμονία με το αποδεικτικό υλικό. Η θέση του εντολέως μου, τον οποίο εκπροσωπώ μαζί με τον εκλεκτό νέο δικηγόρο Ηλία Τυχάλα, είναι ότι η όλη υπόθεση αποτελεί μια κακοστημένη σκευωρία σε βάρος του, γεγονός το οποίο επιφυλάσσεται και ελπίζει να αποδείξει κατά την πορεία διεξαγωγής της ανάκρισης.

Δράττομαι της ευκαιρίας να τονίσω για μια ακόμη φορά, ότι, όταν η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της κρίνουν και αποφασίζουν με αποκλειστικό γνώμονα το πραγματικό υλικό των δικογραφιών, χωρίς να επηρεάζονται από “περιρρέουσα ατμόσφαιρα” κι από επιπόλαια κι αναπόδεικτα δημοσιεύματα, τότε και μόνο τότε οι κατηγορούμενοι, αισθάνονται ασφάλεια δικαίου και έχουν εμπιστοσύνη στο φυσικό τους δικαστή».

Related Articles

Back to top button