ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 – Οικονόμου: Δεν είμαστε αρνητικοί σε ντιμπέιτ Μητσοτάκη – Τσίπρα

Βροχή ερωτήσεων για το αν θα γίνουν οι εκλογές 2023 στις 9 Απριλίου, πόσα υπουργικά περιμένουμε ακόμα μέχρι τις εκλογές αλλά και αν θα γίνει τηλεμαχία ανάμεσα στους δυο άνδρες δέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Για τον χρόνο των εκλογών ο κ. Οικονόμου είπε αναφερόμενος στην φράση του κ. Μητσοτάκη ότι δεν αργούν οι εκλογές: «Ό,τι λέει ο πρωθυπουργός το εννοεί».

Για το πόσα υπουργικά συμβούλια θα γίνουν ακόμα απάντησε: «Θα έχουμε ανάλογα με την τακτικότητα των ζητημάτων μέχρι να διαλυθεί η Βουλή. Από εκεί και πέρα όταν έρθει η ώρα θα το μάθετε με τον πιο επίσημο και απόλυτο τρόπο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, για το θέμα της τηλεμαχίας ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ένα από τα ζητούμενα διαβούλευσης των κομμάτων είναι και ο πολιτικός διάλογος, η τηλεμαχία μεταξύ των αρχηγών όλων των κομμάτων και ενδεχομένως και ανάμεσα στους αρχηγούς των δυο κομμάτων που προηγούνται. Αυτό γινόταν σε όλες τις προεκλογικές αναμετρήσεις και θα γίνει και τώρα. Είχαμε την δυνατότητα και την ευκαιρία κατά την διάρκεια της κυβερνητικής θητείας να δουν οι Έλληνες πολίτες αρκετές πολιτικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν είχαμε ξαναδεί.

Στο ερώτημα αν είναι αρνητικός στην διεξαγωγή ενός debate, απάντησε: «Όχι βέβαια».

Ο Καραμανλής «θα είναι στην πρώτη γραμμή για την επανεκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη»
Για την απόφαση – δήλωση του Κώστα Καραμανλή να μην είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές ρωτήθηκε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Την διαβάζω όπως ακριβώς την έγραψε. Δεν άφησε περιθώριο παρερμηνείας. Αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρώσει την κοινοβουλευτική του διαδρομή στηρίζοντας όπως είπε πάντα την κυβέρνηση της ΝΔ και την παράταξη την οποία υπηρετεί με συνέπεια 50 χρόνια θα έλεγα από κάθε πόστο. Έχω την βεβαιότητα ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής μας προσπάθειας για την επανεκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε καταλήγοντας.

Αποστάσεις από Σ. Νικολάου – Ανοικτή θέμα η υποψηφιότητά της
Τα όσα έχει πει η κα Σοφία Νικολάου απαντώντας τόσο σε όσα καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και για το ΣΔΟΕ μιλώντας για ρυπαρά δίκτυα, κλήθηκε ακόμη να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω. Για το ζήτημα αυτό υπάρχουν οι απόψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, υπάρχουν και οι εκδοχές της κας Νικολάου. Η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ θα γίνει το επόμενο διάστημα. Σε αυτή τη φάση δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω».

newsbeast

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button