ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΝ.ΠΡΟΑΣΤΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠΟΛΙΤΙΚΗ@NOTIA

Εκλογές 2023: Ποιοι μπορούν να οριστούν δικαστικοί αντιπρόσωποι – Η καινοτομία με τα τάμπλετ

Οι αιτήσεις για τον διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων θα πρέπει να έχουν υποβληθεί το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 27/4/2023 στις 11:00 το πρωί – Νωρίτερα φέτος η ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος, καθώς όλοι οι δικαστικοί θα έχουν τάμπλετ για την μετάδοσή του στο υπουργείο Εσωτερικών

O Άρειος Πάγος εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το διορισμό των δικαστικών αντιπροσώπων, Εφόρων της Επικράτειας, Εποπτών εξωτερικού και γραμματέων για τις επερχόμενες εκλογές της 21 Μαϊου 2023. Η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

“Στις εκλογές της 21.05.2023, το Α1’ Τμήμα του Αρείου Πάγου είναι αρμόδιο (σύμφωνα με το π.δ. 26/2012 και το Ν.4648/2019 όπως ισχύουν):

Α) για το διορισμό των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, των Εφόρων αυτών στις εκλογικές περιφέρειες της Ελλάδος, καθώς και το διορισμό των Εποπτών Εκλογών και των γραμματέων αυτών στο εξωτερικό

Β) για το διορισμό των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής στα τμήματα του εξωτερικού. Αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής διορίζονται μόνιμοι πρεσβευτικοί ή προξενικοί ακόλουθοι και γραμματείς, διοικητικοί υπάλληλοι πρεσβειών και προξενείων, πτυχιούχοι Ανώτερων ή Ανώτατων Σχολών με βαθμό 6ο και άνω που υπηρετούν στην οικεία διπλωματική περιφέρεια.

Γ) για την ανακήρυξη των εκλογικών συνδυασμών, των υποψηφίων αυτών, καθώς και των μεμονωμένων υποψηφίων.

Αιτήσεις Προτίμησης για διορισμό Εφόρων της Επικράτειας, Εποπτών εξωτερικού και γραμματέων αυτών.

Οι αιτήσεις προτίμησης θα γίνουν ηλεκτρονικά με χρήση των κωδικών TaxisNet για τις παρακάτω κατηγορίες υποψηφίων:

1) Έφοροι – Επόπτες:

Πάρεδροι του Συμβουλίου Επικρατείας

Πάρεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Εφέτες των πολιτικών, ποινικών και διοικητικών δικαστηρίων και οι Αντιεισαγγελείς Εφετών

Πρόεδροι Πρωτοδικών και Εισαγγελείς Πρωτοδικών (εφόσον οι παραπάνω δεν επαρκούν).

2) Γραμματείς Εποπτών Εξωτερικού

Δικαστικοί υπάλληλοι οποιασδήποτε κατηγορίας δικαστηρίων και οποιουδήποτε βαθμού.

Λόγω των ασφυκτικών προθεσμιών για το διορισμό στο εξωτερικό των Εποπτών και των Γραμματέων αυτών, οι αιτήσεις θα πρέπει να έχουν υποβληθεί το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 27/4/2023 στις 11:00 το πρωί. Μετά την ανωτέρω προθεσμία η ηλεκτρονική πλατφόρμα δε θα είναι διαθέσιμη και αιτήσεις δε θα γίνονται δεκτές με άλλο τρόπο.

Για τυχόν προβλήματα που αφορούν την παραπάνω ηλεκτρονική εφαρμογή των αιτήσεων, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα πληροφορικής του Αρείου Πάγου στα τηλέφωνα 210.6419158-179.

Πρόσθετες πληροφορίες για τις αιτήσεις των υποψηφίων Δικαστικών Αντιπροσώπων όλων των κατηγορίων και για συλλόγους – υπηρεσίες (αποστολή καταλόγων κλπ) θα αναρτηθούν μετά την έκδοση της εγκυκλίου των εκλογών από τον Άρειο Πάγο”.

Πιο γρήγορα η νωρίς ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, η πρώτη ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος που μάλιστα θα αφορά το 80% της Επικράτειας αναμένεται να γίνει στις 9 το βράδυ και όχι στις 11μ.μ., όπως γινόταν σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Αυτό θα συμβεί διότι όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα διαθέτουν τάμπλετ για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων στο υπουργείο Εσωτερικών, σε αντίθεση με το 2019 που μόνο το 30% των δικαστικών είχε αυτή τη δυνατότητα.

www.nou-pou.gr

Related Articles

Back to top button