ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Ηλιούπολη: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε απορριμματοφόρο – Πρόλαβαν και κατέβηκαν οι δύο εργαζόμενοι

Την τελευταία στιγμή πρόλαβαν να κατέβουν οι δύο υπάλληλοι στην καθαριότητα του Δήμου Ηλιούπολης, όταν έπεσε στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου, ένα ΙΧ. Το τροχαίο έγινε νωρίς το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, στη λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου. Δείτε την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης:

“Εργατικό ατύχημα είχαμε νωρίς το πρωί Τρίτης σε κεντρικό δρόμο (Σοφοκλή Βενιζέλου) στο δήμο μας. Συγκεκριμένα, αυτοκίνητο έπεσε πίσω από το απορριμματοφόρο την ώρα της αποκομιδής.

Αυτή τη φορά η τύχη ήταν με το μέρος μας. Οι συνάδελφοι πρόλαβαν να φύγουν την τελευταία στιγμή από το σημείο της πρόσκρουσης. και είναι και οι δύο καλά.

Όλα αυτά τη στιγμή που παλεύουμε να διεκδικήσουμε το αυτονόητο! Να λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι στο πράσινο το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Το ατύχημα αυτό έρχεται να προστεθεί στη λίστα πανομοιότυπων εργατικών ατυχημάτων (πρόσκρουση οχήματος σε απορριμματοφόρο σε κεντρικό δρόμο) σε μία σειρά από Δήμους, αρκετά από αυτά με τραγική κατάληξη. Όμως το αυτί της κυβέρνησης και των δημάρχων δε φαίνεται να ιδρώνει. Παρά τις διεκδικήσεις μας κανένα ουσιαστικό μέτρο για την υγεία και την ασφάλειά μας δεν λαμβάνεται. Εμείς ζητάμε να εξεταστούν όλες οι δυνατές λύσεις (καλύτερη χωροθέτηση των κάδων, αυτοκίνητο συνοδείας, διαφορετικό ωράριο, χρήση διαφορετικής τεχνολογίας αποκομιδής). Δεν μπορεί το 2023 με την τεχνογνωσία και την τεχνολογία που είναι διαθέσιμη να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν πανομοιότυπα εργατικά ατυχήματα! Με το ρυθμό που πάει η κατάσταση, αν δεν θα παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας, θα βρεθούμε μπροστά σε προδιαγεγραμμένο έγκλημα!!!

 Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι το κόστος των μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια μας, που είναι αναγκαία, αλλά οι κυβερνήσεις και οι δήμαρχοι δεν τα λαμβάνουν, μπαίνει πάνω από τις ζωές μας, τις ζωές των εργατών.“

www.notia.gr

Related Articles

Back to top button