ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλιμακώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις: Στην ΑΔΑΕ ο Τσίπρας

Σε μια ακόμα θεσμική κίνηση, η οποία δείχνει την ξεκάθαρη διάθεση της Κουμουνδούρου να κλιμακώσει την ένταση στο μέτωπο των υποκλοπών, προχωρά ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς επισκέπτεται την ΑΔΑΕ.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου. Επίσης, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι η εν λόγω πρωτοβουλία λαμβάνει χώρα λίγες, μόλις, ώρες πριν από τη θερμή σύγκρουση που αναμένεται να υπάρξει την Πέμπτη, στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ουσιαστικά προαναγγείλει από την Τρίτη αυτή του την κίνηση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη διακαναλική εκπομπή +NEWS, που προβάλλεται στα περιφερειακά κανάλια Flash, ΔΙΟΝ και Center.

«Αν λοιπόν αυτή τη στιγμή κάποιος ζητά αποδείξεις δεν έχει παρά να απευθυνθεί είτε στους παρόχους, είτε στην ΑΔΑΕ, είτε σε αυτούς που υπογράφουν τις διατάξεις, δηλαδή στην εισαγγελέα της ΕΥΠ κυρία Βλάχου και αυτοί θα μας δώσουν απαντήσεις», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, κος Ράμμος, έχει ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ.

Έχει εκφράσει τη διαφωνία του με αρκετές διατάξεις, όπως εκείνη που αφορά στην απόφαση για την άρση των επικοινωνιών για λόγους εθνικής ασφάλειας που παραμένει σε δύο εισαγγελείς με τον έναν εντός ΕΥΠ και μάλιστα χωρίς να υπάρχει αιτιολόγηση, έστω και απόρρητη.

Κριτική άσκησε, παράλληλα, και στη διάταξη για την ενημέρωση του παρακολουθούμενου μετά από μία τριετία και μάλιστα σε συνδυασμό με την εξάμηνη καταστροφή των αρχείων.

Πηγή:newsbomb

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button