ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ληστεία στην Αργυρούπολη: Ποιος είναι ο συνταγματάρχης-ληστής τραπεζών

Χρέη, πειθαρχικές ποινές και υπεξαιρέσεις στον φάκελο του 53χρονου συνταγματάρχης-ληστής τραπεζών στην Αργυρούπολη – Έχει αποστρατευτεί αλλά δεν έχει ακόμη υπογραφεί το σχετικό ΦΕΚ – Συνδέεται και με προηγούμενες ληστείες στα νότια προάστια

«Πλούσιο» φάκελο, γεμάτο με πειθαρχικές ποινές και υπεξαιρέσεις φέρεται να έχει ο τύποις εν ενεργεία, ουσιαστικά όμως εν αποστρατεία, 53χρονος Συνταγματάρχης του Οικονομικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος συνελήφθη από τους αστυνομικούς κατηγορούμενος για ληστεία σε τραπεζικό υποκατάστημα στην Αργυρούπολη, με εμπλοκή, όπως προέκυψε στη συνέχεια, σε τρεις ακόμη ληστείες σε τράπεζες της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου. Σύμφωνα το protothema.gr, ο συγκεκριμένος αξιωματικός εμφανίζονταν εδώ και χρόνια να απασχολεί τις πειθαρχικές αρχές του Στρατού Ξηράς, ενώ εκκρεμούσε έρευνα στο Ταμείο Αρωγής Ανάπηρων Θυμάτων Πολέμου για εξαργύρωση επιταγής ύψους 12.000 ευρώ σε τράπεζα, τα οποία χρήματα φέρεται να μην αποδόθηκαν στην υπηρεσία.

Ο Συνταγματάρχης ήταν δέσμιος του τζόγου ενώ χρωστούσε αρκετά χρήματα και σε κυκλώματα τοκογλυφίας, όπως ανέφερε ο ίδιος κατά την απολογία του στους αστυνομικούς. Φέρεται επίσης να είχε απλήρωτους λογαριασμούς στα Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών (ΣΟΑ), όπως ενοίκια, φως, νερό κτλ.

Όπως ανέφεραν στρατιωτικές πηγές, «ο συγκεκριμένος αξιωματικός αντιμετώπιζε προσωπικά προβλήματα, τα οποία επιδεινώθηκαν περαιτέρω λόγω της εμπλοκής του με τον τζόγο, με αποτέλεσμα να χρωστάει παντού. Όπου υπηρετούσε, έρχονταν διάφοροι στους οποίους χρωστούσε, είτε από ενοίκια κατοικιών, είτε από αυτοκίνητα που επίσης εμφανιζόταν να νοίκιαζε και ζητούσαν τα χρήματά τους. Πολλά ήταν δε και τα τηλέφωνα που έπαιρναν πολίτες, στις μονάδες όπου υπηρετούσε κατά καιρούς και ζητούσαν να τον βρουν και να του μιλήσουν για τα χρήματα που τους χρωστούσε. Το ΓΕΣ ωστόσο, με κατάλληλες ενέργειες εξασφάλισε να μην ζημιωθεί από το συγκεκριμένο στέλεχος».

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, που επικαλείται η ΕΡΤ, ο ληστής της τράπεζας βρίσκεται εδώ και καιρό στο μεταίχμιο της αποστρατείας καθώς από το καλοκαίρι βρισκόταν εν αναμονή του ΦΕΚ με το οποίο θα του κοινοποιούνταν επίσημα η απόφαση της ηγεσίας για την αποστράτευσή του από το Οικονομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Συνταγματάρχης πάντως επιχείρησε να αναβάλει τη διαδικασία αποστρατείας του, ζητώντας την παραμονή του στο Σώμα εκτός των οργανικών θέσεων, αλλά και την παραμονή του στη θέση του σε υπηρεσία Διοικητικής Μέριμνας που έχει έδρα της Αττική. Επρόκειτο για θέση την οποία κατείχε μέχρι την αποστρατεία του, χωρίς ωστόσο να του έχουν ανατεθεί συγκεκριμένες αρμοδιότητες ή καθήκοντα, λόγω του βεβαρημένου φακέλου του, αλλά και της προγενέστερης υπηρεσιακή συμπεριφοράς του.

Το ΦΕΚ ωστόσο που αφορούσε την αποστρατεία του παρά το γεγονός ότι είναι έτοιμο από το καλοκαίρι δεν έχει πάρει ακόμη την τυπική υπογραφή της προεδρίας της Δημοκρατίας λόγω χακαρίσματος που έχει υποστεί το σχετικό ηλεκτρονικό σύστημα. Το εν λόγω σύστημα μέχρι και σήμερα τουλάχιστον, δεν έχει μπορέσει να επανέλθει, με αποτέλεσμα ανάλογη αργοπορία να υπάρχει εκτός από τις αποστρατείες και στις προαγωγές των αξιωματικών των Ε.Δ.

Πηγή:NouPou

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button