Ν.ΠΡΟΑΣΤΙΑ

Νέα Σμύρνη: Δύο σχολεία απειλούνται με έξωση – Διαμαρτυρία από γονείς και μαθητές

Διαμαρτυρία από γονείς και μαθητές του 7ου Λυκείου και του 8ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης, για την έξωση με την οποία απειλούνται τα δυο σχολεία, λόγω της χρόνιας διαμάχης του δήμου με την Εστία.
Με έξωση απειλούνται δύο σχολεία στη Νέα Σμύρνη, εξαιτίας δικαστικής διαμάχης του δήμου με την Εστία για οφειλόμενα ενοίκια 12 ετών.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου, μαθητές και γονείς του 7ου Λυκείου και 8ου Γυμνασίου πραγματοποιήσαν διαμαρτυρία, καταγγέλλοντας ότι το σχολείο τους απειλείται με έξωση, ζητώντας λύση για το ζήτημα.

Σύμφωνα με το lifo.gr, η υπόθεση ξεκίνησε το 2010, όταν η περιφέρεια Αττικής, διάδοχος της Νομαρχίας, σταμάτησε να πληρώνει τις υποχρεώσεις της, μετακυλίοντας τις ευθύνες σε υπουργείο Παιδείας και δήμους.

Από την πλευρά του, ο δήμος Νέας Σμύρνης εδώ και 13 χρόνια θεωρεί ότι σε ένα δικό του οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί για συγκεκριμένο σκοπό, που πλέον δεν υφίσταται -αλλαγή από επαγγελματική σε δημόσια εκπαίδευση- δεν πρέπει να πληρώσει ενοίκιο. Έτσι, έχει σταματήσει να πληρώνει τα μισθώματα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.
«Το ενοίκιο του χώρου το πλήρωνε η πρώην νομαρχία Αθηνών, νυν περιφέρεια Αττικής. Από το 2010 και μετά με τον νόμο Καλλικράτη σταμάτησε να πληρώνει», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, Πολύδωρος Συρίγος.

Σύμφωνα με τον Alpha, η Εστία Νέας Σμύρνης έχει προχωρήσει σε αγωγή στην περιφέρεια Αττικής και τον δήμο, ο οποίος με την σειρά του έκανε αγωγή στην περιφέρεια, καθώς, όπως υποστηρίζει, εκείνη έχει την ευθύνη για την πληρωμή των μισθωμάτων.

Η υπόθεση έχει οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη, με την Εστία Νέας Σμύρνης να δικαιώνεται στο ζήτημα του ιδιοκτησιακού. Η Εστία έχει στραφεί εναντίον του δήμου διεκδικώντας μισθώματα από το 2010 που συνολικά αγγίζουν τα 5,8 εκατομμύρια Ευρώ, με τις αγωγές να εκδικάζονται σήμερα.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Εστίας Νέας Σμύρνης, Ι. Γκιούσας, τόνισε ότι πρόθεση της εστίας είναι η είσπραξη των μισθωμάτων και όχι «να στραφεί κατά της κοινωνίας» της περιοχής.

Πηγή: nou-pou

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button