ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Νότια προάστια: Ποιες παραλίες κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμβηση

Όλες οι παραλίες των νοτίων προαστίων (από τον Πειραιά μέχρι τη Βουλιαγμένη και από εκεί μέχρι την Παλαιά Φώκαια) που κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμβηση, σύμφωνα με το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών.

Στη δημοσιότητα έδωσε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών τις μετρήσεις του για την καταλληλότητα των νερών κολύμβησης σε παραλίες από τον Πειραιά μέχρι και τη Βουλιαγμένη και, σε δεύτερη λίστα, από τη Βουλιαγμένη μέχρι την Παλαιά Φώκαια.

Οι συγκεκριμένες μετρήσεις πραγματοποιούνται συνήθως τον Μάιο, περίπου έναν μήνα πριν την “επίσημη” έναρξη της κολυμβητικής περιόδου, σε εννιακόσιες παραλίες κολύμβησης, σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Από τις 30 Μαίου μέχρι τις 20 Ιουνίου το ΠΑΚΟΕ θα ανακοινώνει κάθε τρεις μέρες τις περιοχές δειγματοληψίας και τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων, καθώς και την καταλληλότητα ή μη των νερών κολύμβησης. Στην πρώτη ανακοίνωση, παρουσίασε σε πίνακες και χάρτες τις κατάλληλες και ακατάλληλες ακτές κολύμβησης από τον Πειραιά μέχρι την Βουλιαγμένη, ενώ ακολούθησε εκείνη για τις παραλίες από τη Βουλιαγμένη μέχρι την Παλαιά Φώκαια.


Σε γενικές γραμμές, οι περισσότερες παραλίες των νοτίων προαστίων κρίθηκαν κατάλληλες για κολύμβηση, ωστόσο βρέθηκαν και κάποιες ακατάλληλες, ενώ το ποσοστό καταλληλόλητας μοιάζει να αυξάνεται ραγδαία ανά περιοχή όσο προχωράμε από την αρχή της Αθηναϊκής Ριβιέρας προς τα πιο απομακρυσμένα σημεία της.

Από τα αποτελέσματα για τις παραλίες από τον Πειραιά μέχρι τη Βουλιαγμένη, διαπιστώνεται ότι στο 26% είναι ακατάλληλα τα νερά για κολύμβηση (δηλ. 13 στις 50 παραλίες) και στο 74% είναι κατάλληλα για κολύμβηση (δηλ. 37 παραλίες). Στους πίνακες με τις παραλίες από τη Βουλιαγμένη μέχρι την Παλαιά Φώκαια, διαπιστώνεται ότι στο 2% είναι ακατάλληλα τα νερά για κολύμβηση (δηλ. 1 στις 48 παραλίες) και στο 98% είναι κατάλληλα για κολύμβηση (δηλ. 47 παραλίες).

Οι ακατάλληλες για κολύμβηση νότιες παραλίες, σύμφωνα με τους πίνακες του ΠΑΚΟΕ
Πειραιάς:

Πειραϊκή, Ακτή Θεμιστοκλέους, Αγωγός
Παραλία Φρεατίδα, Ακτή Θεμιστοκλέους 70-72
Παραλία Φρεατίδα, στη μέση της παραλίας, σύνδεσμος βατραχανθρώπων
Παραλία Φρεατίδα, στο τέλος της παραλίας, όρια Μαρίνα Ζέας
Βοτσαλάκια, Δημοτικό Κολυμβητήριο
Παλαιό Φάληρο:

Φλοίσβος, όπισθεν Δημοτικής Πινακοθήκης
Φλοίσβος, Λεωφ. Ποσειδώνος, Προκυμαία Φλοίσβου, 200 μέτρα αριστερά της Δημοτικής Πινακοθήκης
Παραλία Φλοίσβου, 200 μέτρα αριστερά του σημείου 11
Παραλία Φλοίσβου, κοντά στη στάση λεωφορείου Παλμύρα
Παραλία Φλοίσβου, κοντά στο γλυπτό πέντε γλάρων
Παραλία Φλοίσβου κοντά στον Ναυτικό Όμιλο Αλιέων και Ιστιοπλόων Παλαιού Φαλήρου
Γλυφάδα:

Παραλία Γλυφάδας – Αστέρια, απέναντι από την Παιδική Χαρά της 3ης Παραλίας Γλυφάδας
Παραλία Γλυφάδας – Αστέρια. Τέλος παραλίας. Οδός Φαίδρας και Διαδόχου Παύλου
Βουλιαγμένη:

Παραλία Βουλιαγμένης – Στο σημείο “Ομάδα χειμερινών κολυμβητών Βουλιαγμένης ΠΟΣΕΙΔΩΝ”
Ωστόσο, όπως διευκρινίζει το ΠΑΚΟΕ, «κάθε δείγμα έχει τη δική του ταυτότητα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πάρουμε ένα δείγμα μια στιγμή και μετά από 10 λεπτά, αυτό να είναι διαφορετικό. Συνεπώς, αυτές οι τιμές είναι ενδεικτικές και γι’ αυτό τον λόγο οι δειγματοληψίες γίνονται τον μήνα Μάιο που δεν έχει ξεκινήσει η κολυμβητική περίοδος».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button