ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΟΙΝΩΝΙΑΝ.ΠΡΟΑΣΤΙΑ

Οι τρεις διαβόητοι Κολομβιανοί ληστές που άδειασαν τις θυρίδες τράπεζας στη Νέα Σμύρνη – Έκαναν και… δοκιμές

Οι τρεις διαβόητοι Κολομβιανοί ληστές που άδειασαν τις θυρίδες τράπεζας στη Νέα Σμύρνη – Έκαναν και… δοκιμές.

Ο 46χρονος “αρχηγός” Jose Alejandro, o 42χρονος John Jairo και ο 46χρονος Rafael Alexander, τρεις διαβόητοι καταζητούμενοι διαρρήκτες τραπεζών από την Κολομβία, ήταν οι “άγνωστοι” δράστες που άδειασαν τις 5 θυρίδες στο υποκατάστημα της Νέας Σμύρνης, τον περασμένο Ιούλιο.

Μετά από πολύμηνες έρευνες, τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, διαπίστωσαν ότι πίσω από την μυστηριώδη κινηματογραφική διάρρηξη, με λεία που άγγιζε τις 50.000 ευρώ, “κρύβονταν” οι σεσημασμένοι κακοποιοί από τη Λατινική Αμερική, που έβαλαν αυτή τη φορά στο στόχαστρο την Ελλάδα, προσθέτοντας μια ακόμα χώρα στη μακρά λίστα με τα “αθόρυβα” χτυπήματα τους.

Ακολουθώντας “πιστά” τη συνήθη μεθοδολογία τους, πέρασαν τα σύνορα, κατόπτευσαν υποκαταστήματα τραπεζών, εντόπισαν τον… αδύναμο “κρίκο”, άνοιξαν τις θυρίδες χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, εγκαταλείποντας τη χώρα, πριν καν διαπιστωθεί η διάρρηξη.

Τεστ… ασφαλείας σε τέσσερις τράπεζες

Τέσσερα υποκαταστήματα τραπεζών, σε Μαρούσι, Κηφισιά, Γλυφάδα και Νέα Σμύρνη, επισκέφτηκαν μετά την άφιξη τους στην Ελλάδα, οι τρεις κολομβιανοί διαρρήκτες. Πριν προχωρήσουν στο “χτύπημα” τους, φρόντισαν να ελέγξουν τα μέτρα ασφαλείας σε διαφορετικές τράπεζες, για να επιλέξουν τον ευκολότερο στόχο.

Αφού κατέληξαν στο υποκατάστημα της οδού 25ης Μαρτίου, έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους. Επί τρείς διαδοχικές ημέρες, παρακολουθούσαν την τράπεζα, χαρτογραφώντας λεπτομερώς τους χώρους του υποκαταστήματος, τον αριθμό των υπαλλήλων και τον τρόπο που λειτουργούσε το σύστημα ασφαλείας. Για να μην αφήνουν ίχνη, προχώρησαν στην ενοικίαση αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα προμηθεύτηκαν νέες, “επιχειρησιακές” τηλεφωνικές συνδέσεις.

Διαφορετικά δρομολόγια διαφυγής

Σε διαφορετικό χρόνο, προς τρεις κατευθύνσεις, έφυγαν οι διαρρήκτες, αμέσως μετά το άνοιγμα των θυρίδων, το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου. Οι δράστες που φορούσαν μάσκα για τον κορονοϊο, μπήκαν διαδοχικά στο υποκατάστημα παριστάνοντας του πελάτες, μετά τις 09:30 το πρωί και αποχώρησαν μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι.

Συναντήθηκαν σε σημείο, μακριά από την τράπεζα, έχοντας εντωμεταξύ τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους. Όση ώρα βρίσκονταν μέσα στο υποκατάστημα, κατάφεραν να προσπεράσουν όλα τα μέτρα ασφαλείας, φτάνοντας μέχρι τον χώρο του θησαυροφυλακίου.

Άνοιξαν συνολικά 5 θυρίδες, από τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα και χρυσαφικά, αξίας περίπου 50.000 ευρώ.

Οι διαρρήκτες έφυγαν με… αεροπλάνο

Την ίδια κιόλας ημέρα της διάρρηξης, πριν προλάβουν να ενημερωθούν οι αρχές για το “χτύπημα”, οι τρεις κολομβιανοί δράστες, είχαν φροντίσει να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, με… αεροπορική πτήση για την Ισπανία. Εξίσου “αθόρυβα”, είχαν μπει στη χώρα μέσω Σερβίας, αρκετές ημέρες πριν την κλοπή.

Όπως διαπιστώθηκε από τα στελέχη της Ασφάλειας, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, δεν είχαν βάλει στο στόχαστρο μόνο ελληνικές τράπεζες, αλλά φαίνεται ότι εδώ και χρόνια είχαν “μεταφέρει” την παράνομη δραστηριότητα τους εντός Ευρωπαϊκών συνόρων.

Μεταξύ άλλων, οι Λατίνοι διαρρήκτες είχαν ανοίξει θυρίδες τραπεζών σε Ισπανία, Σουηδία και Φινλανδία, ενώ στο παρελθόν είχαν διαπράξει κλοπές σε διάφορα καταστήματα των Η.Π.Α. και του Καναδά. Όσον αφορά το “χειρουργικά” εκτελεσμένο “χτύπημα” στη Νέα Σμύρνη, η εγκληματική οργάνωση είχε προχωρήσει τις προπαρασκευαστικές ενέργειες με διαφορετική σύνθεση, σχεδόν πάντα όμως με τη συμμετοχή του 46χρονου “αρχηγού”, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους φυσικούς αυτουργούς της διάρρηξης.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Related Articles

Back to top button