ΓΛΥΦΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΝ.ΠΡΟΑΣΤΙΑ

Ο Δήμος Γλυφάδας εξασφάλισε 10 εκ. από το ΕΣΠΑ για τη δημιουργία Ειδικού Σχολείου 

Δέκα εκατομμύρια ευρώ, εξασφάλισε από το ΕΣΠΑ ο Δήμος Γλυφάδας, για τη δημιουργία Ειδικού Σχολείου στην πόλη. Θα ανεγερθεί στο χώρο που στεγαζόταν το παλιό εγκαταλελειμμένο πλέον 2ο Δημοτικό σχολείο στη συμβολή των οδών Βέμπο και Λόντου, το οποίο σύντομα θα γκρεμιστεί.

“Κι όμως, υπάρχουν σπουδαίες ειδήσεις τον Αύγουστο! Και μάλιστα από αυτές που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή πολλών.” αναφέρει ο δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου
“Αυτή η είδηση ήρθε στη Γλυφάδα μας και αφορά την πλήρη χρηματοδότηση με ευρωπαϊκούς πόρους για το πρώτο Ειδικό Σχολείο στην πόλη μας!

Ένα έργο που μπορεί να αλλάξει τις ζωές πολλών συνανθρώπων μας προς το καλύτερο – ένα σχολείο που θα στεγάσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από όλη την Αττική και θα δώσει μια τεράστια ανακούφιση στις οικογένειές τους.
Αντιμετωπίσαμε ένα βουνό από δυσκολίες: Μελέτες, διαγωνισμοί, άδειες, χρηματοδοτήσεις, όλα να γίνουν στην εντέλεια, όλα να γίνουν έγκαιρα.


Είχαμε πετύχει μια προκαταρκτική συμφωνία για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, αλλά τελικά το αυξημένο κόστος της τελικής μελέτης, οι αυξήσεις και οι ανατιμήσεις που επηρεάζουν καίρια ένα τόσο μεγάλο έργο και η ανάγκη να μην υπάρξει κάποιο κενό στη χρηματοδότηση ούτε κάποια καθυστέρηση στην υλοποίηση, μας οδήγησε να κυνηγήσουμε την ευρωπαϊκή λύση, ώστε να εξασφαλίσουμε το σύνολο της δαπάνης του έργου και την απρόσκοπτη ροή χρηματοδότησης.


Διεκδικήσαμε δέκα εκατομμύρια ευρώ μέσω ΕΣΠΑ – και καταφέραμε να τα λάβουμε!
Και πλέον έχουμε όλα τα εχέγγυα ότι το όνειρο της δημιουργίας αυτού του τόσο ξεχωριστού σχολείου σύντομα θα είναι πραγματικότητα!

Το ειδικό σχολείο θα γίνει στο χώρο που στεγαζόταν το παλιό εγκαταλελειμμένο πλέον 2ο Δημοτικό μας σχολείο στη συμβολή των οδών Βέμπο και Λόντου, το οποίο σύντομα θα γκρεμιστεί.


Θα είναι ένα αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα με την καλύτερη δυνατή ποιότητα κατασκευής σε όλες τις υποδομές του – όπως δηλαδή αξίζει στα παιδιά που θα φιλοξενεί- ενώ θα έχει και αμφιθέατρο περίπου 400 θέσεων, που θα καλύψει και πολιτιστικές και άλλες ανάγκες της πόλης μας.
Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους εργάζονται για το πολύ δύσκολο και σύνθετο αυτό έργο και φυσικά τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου Ανάπτυξης που διαχειρίζονται και εγκρίνουν τις χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ.

Πιστεύουμε βαθιά ότι δεν υπάρχουν παιδιά δύο ταχυτήτων. Πιστεύουμε βαθιά ότι όλες και όλοι δικαιούνται ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση. Το έργο αυτό δικαιώνει την πίστη όλων μας και μας κάνει πολύ υπερήφανους”.

πηγή: www.notia.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button