ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ

“Ο κούκος αηδόνι” κοστίζουν τα led στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

1.000.000 ευρώ πλήρωσαν μέχρι τώρα για τα κινέζικα led!

Όταν τοποθετούσαν τα led κινέζικης κατασκευής στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, η Δημοτική Αρχή ισχυριζόταν ότι ο Δήμος δεν θα πληρώσει “ούτε ένα ευρώ”.

Όμως τα στοιχεία έρχονται να τους διαψεύσουν: σύμφωνα με το έγγραφο που ο ίδιος ο Δήμος αναγκάστηκε να εκδώσει, έπειτα από ερώτημα της αντιπολίτευσης, μέχρι σήμερα έχει πληρώσει σχεδόν 1.000.000 € στον ιδιώτη που έβαλε τα led.

O Δήμος έχει δεσμευτεί για 12 χρόνια, συνεπώς αναμένεται να πληρώσει πολλά ακόμα εκατομμύρια στον ιδιώτη-εργολάβο.

Η σύμβαση για τα κινέζικα led θα στοιχίσει τελικά πανάκριβα στον Δήμο, ενώ αποδεικνύεται ότι δεν ήταν αλήθεια αυτό που ισχυριζόταν η Δημοτική Αρχή Κωνσταντάτου, δηλ. ότι “τα led δεν στοιχίζουν τίποτα στον Δήμο”

Δείτε την ανακοίνωση της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού – Αργυρούπολης για το θέμα:

Η παράταξη μας έχει κατ’ επανάληψη ασχοληθεί με το θέμα της αντικατάστασης του δημοτικού φωτισμού με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας (led).

Ένα έργο το οποίο μας κοστίζει παραπάνω απ όσο θα μπορούσε να κοστίσει, ενώ ταυτόχρονα μας δεσμεύει για 12 χρόνια σε μια συγκεκριμένη εταιρεία η οποία στην ουσία υποκαθιστά την υποβαθμισμένη υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού του δήμου μας (η γνωστή μέθοδος ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των δήμων).

Το ενεργειακό όφελος είναι ξεκάθαρο σε καθε περίπτωση όπου πραγματοποιείται αναβάθμιση του εξοπλισμού σε οποιοδήποτε δήμο και αν έγινε αυτό.

Το οικονομικό σκέλος όμως διαφέρει, αφού το κόστος, η διαχείριση αλλά και ο τρόπος πληρωμής ποικίλουν.

Όσον αφορά στο δήμο μας, πέρα των όσων ήδη έχουμε καταλογίσει, δημιουργείται το ερώτημα πως και αν θα υλοποιηθεί η πολυδιαφημισμένη αναφορά της δημοτικής αρχής στο “εγγυημένο οικονομικό όφελος” που υποτίθεται ότι θα έχουμε και σε βάθος 12ετίας θα ξεπεράσει το 1,2 εκ ευρώ.

Όπως θα δείτε και παρακάτω, στην επιστολή που στείλαμε στον κ. Κωνσταντάτο, μέχρι στιγμής σε 2 περίπου χρόνια έχουν εισρεύσει στο ταμείο του δήμου μόλις 20,3 χιλ. ευρώ.

Το μεγάλο μερίδιο του κέρδους το καρπώνεται ο ανάδοχος.

Κούφια λόγια για μια ακόμη φορά απ τον κ. Κωνσταντάτο;

Επισυνάπτουμε το κείμενο της γραπτής ερώτησης που κατάθεσε εκ μέρους της παράταξής μας ο Τάκης Κοροβέσης.

«Προς τον

Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Γ. Κωνσταντάτο

Θέμα : Εγγυημένο οικονομικό όφελος δήμου από τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών για την ενεργειακή αναβάθμιση – αυτοματοποίηση συστημάτων ηλεκτροφωτισμού κοινόχρηστων χώρων – εφαρμογές smart cities.

Έχοντας υπόψη:

Tην από 2/7/21 απάντηση σας με Α/Π 36205 προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής μετά από αναφορά μας, όπου αναφέρετε ανάμεσα σε άλλα “το συνολικό εγγυημένο οικονομικό όφελος του δήμου και των δημοτών θα ξεπεράσει τα 1,2 εκ. € (στη 12ετία) με ελάχιστη εξοικονόμηση ενέργειας 79,5%”.

Τις 3μηνιαίες πιστοποιήσεις του Ανεξάρτητου Συμβούλου στην υλοποίηση του έργου που αφορούν το χρονικό διάστημα 21 μηνών από το 3ο έως και το 9ο τρίμηνο της σύμβασης, από 1/10/2020 έως 30/6/2022, από τις οποίες προκύπτει ότι το σύνολο της ενεργειακής εξοικονόμησης ανέρχεται σε 1.016.922,7€, από αυτό το όφελος του αναδόχου είναι 996.584,27€ ενώ το όφελος του δήμου 20.338,35€.

Ζητούμε να μας απαντήσετε εγγράφως πως ακριβώς περιμένετε να προκύψει το συνολικό εγγυημένο οικονομικό όφελος του δήμου στα 1,2 εκ € στη διάρκεια της σύμβασης;»

ΠΗΓΗ:NOTIA.GR

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button