ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάνω από 172.000 νέοι εργαζόμενοι έχουν εγγραφεί στο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης

Περισσότεροι από 172.000 νέες και νέοι έχουν εγγραφεί ήδη στο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), υπερβαίνοντας σημαντικά τις αρχικές προβλέψεις.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η συντριπτική πλειονότητα αυτών μπήκε για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας, κάτι που αποτυπώνει και τη δυναμική της οικονομίας.

Επιπλέον, οι εργοδότες που έχουν εγγραφεί στο ΤΕΚΑ έχουν ξεπεράσει τις 77.000, ενώ τα κεφάλαια που έχουν σωρευθεί από τις εισφορές των ασφαλισμένων είναι της τάξης των 37 εκατ. ευρώ.

Από το 2025 και μετά το ΤΕΚΑ θα μπει στην τρίτη φάση ωρίμανσης των επενδύσεων, όπου οι ασφαλισμένοι θα επιλέγουν το επενδυτικό τους προφίλ. Υπολογίζεται πως έως το 2050 το ΤΕΚΑ θα καλύπτει σχεδόν 2,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους.

Η πρόοδος αυτή, καθώς επίσης και τα επόμενα βήματα συζητήθηκαν κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΚΑ υπό τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των νέων γραφείων του Ταμείου.

Related Articles

Back to top button