ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΟΙΝΩΝΙΑΝ.ΠΡΟΑΣΤΙΑΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Παναγίτσα Παλαιού Φαλήρου: «Ανακαλύπτω τους Ναούς της πόλης μου» – Μεγάλη η ανταπόκριση των Φαληριωτών

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με την Iερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης, συνέχισαν και την περασμένη Κυριακή 12/2 το πρόγραμμα «Ανακαλύπτω τους Ναούς του Π. Φαλήρου», με στόχο τα παιδιά αλλά και οι γονείς, να ανακαλύψουν και να γνωρίσουν την ιστορία αλλά και την καλλιτεχνική, αγιογραφική και λατρευτική πλευρά των Ναών της πόλης μας.

F2.jpg

Στην δεύτερη εξόρμηση της δράσης, οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν την ομορφιά του Ι. Ναού της «Κοίμησης της Θεοτόκου», την «Παναγίτσα» όπως την ξέρουν οι περισσότεροι  και η συμμετοχή των Δημοτών όλων των ηλικιών ήταν μεγάλη, αποδεικνύοντας την ποιότητα των δράσεων των Δημοτικών Βιβλιοθηκών.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τα παιδιά έπαιξαν και είδαν και   οι μεγάλοι άκουσαν και έμαθαν, ενώ για τον Ιερό Ναό μίλησε στους συμμετέχοντες ο ιερέας του Ναού, Πατέρας Ιωσήφ Τσαγκαράκης.

F3.jpg

Παράλληλα για την τέχνη της αγιογραφίας και την καλλιτεχνική διάσταση μίλησαν ο ιστορικός τέχνης κος Π. Λαγός και η Πρόεδρος της Ομάδας καλλιτεχνών Π. Φαλήρου κα Α. Αναγνωστοπούλου ενώ η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Αγγελική Μαστρομιχαλάκη συντόνιζε τις δράσεις στις οποίες συμμετείχαν εθελοντές, εκπαιδευτικοί και ομάδες των παιδιών.

F4.jpg

Στην επίσκεψη – ξενάγηση παρέστη ο Αντιδήμαροχς Παιδείας και Κοινωνικών Δομών Μιχάλης Μιχαηλίδης ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο, και ο οποίος συνόδευσε τους Δημότες, αναδεικνύοντας την αξία και την σημασία των δράσεων των Δημοτικών Βιβλιοθηκών.

Την οργάνωση της δράσης αλλά και τον συντονισμό της, είχε η Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Μαίρη Τρύφων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button