ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Περισσότερα από 17,5 κιλά κοκαΐνη στο λιμάνι του Πειραιά – Βρέθηκαν σε κοντέινερ

Δύο συλλήψεις στο λιμάνι του Πειραιά για συμμετοχή σε υπόθεση μεταφοράς ναρκωτικών. Σε κοντέινερ προερχόμενο από το Εκουαδόρ και με προορισμό την Κύπρο εντοπίστηκαν περισσότερα από 17,5 κιλά κοκαΐνης.

Ειδικότερα, οι Αρχές βρήκαν στο λιμάνι του Πειραιά σε ψυκτικό μηχάνημα κοντέινερ ποσότητα 17 κιλών και 690 γραμμαρίων κοκαΐνης, σε 14 συσκευασίες, για τις οποίες διαπιστώθηκε ότι είχαν ως τελικό προορισμό τη Λεμεσό Κύπρου. Παράλληλα, συνελήφθησαν δύο άτομα που θα παραλάμβαναν την ποσότητα.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, προηγήθηκαν έρευνες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Γ’ Τελωνείο Εισαγωγής Πειραιά, τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και το Τμήμα Όπλων και Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε.

Τα σχετικά στοιχεία τέθηκαν υπόψη του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών και μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη εφαρμόστηκε η διαδικασία ελεγχόμενης μεταφοράς και παράδοσης, σε συνεργασία με τις κυπριακές Αρχές και την Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (02.08.2022), συνελήφθησαν δύο άτομα που πήγαν στον χώρο όπου είχε μεταφερθεί το εμπορευματοκιβώτιο και παρέλαβαν τις συσκευασίες με τα ναρκωτικά.

Σημειώνεται, ότι η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών της Κυπριακής Αστυνομίας και την ΕΛΑΣ.

πηγή: www.newsit.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button