ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινικές διώξεις για 7 κακουργήματα και πλημμελήματα στα μέλη του κυκλώματος εκβιαστών που δρούσε στα νότια προάστια

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκαν οι επτά συλληφθέντες που φέρονται να είναι μέλη κυκλώματος εκβιαστών που δρούσε στα νότια προάστια της Αττικής.

Σε βάρος του κυκλώματος εκβιαστών που τρομοκρατούσε τα νότια προάστια του λεκανοπεδίου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος κατά περίπτωση για τα εξής αδικήματα:

Εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση κατ’ επάγγελμα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παραβίαση του νόμου περί όπλων και αντίσταση.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν. Από τις εισαγγελικές αρχές για την ίδια υπόθεση εκδόθηκαν και τρία εντάλματα σύλληψης.

Η μαφιόζικη οργάνωση χαρακτηριζόταν από τη βιαιότητα της και είχε καταφέρει για μεγάλο χρονικό διάστημα να επιβάλει τη σιωπή και τον φόβο στην περιοχή που δραστηριοποιούνταν. Οι εκβιάσεις, οι απειλές κατά της ανθρώπινης ζωής και της φθοράς περιουσιών αποτελούσαν την καθημερινότητα των μελών της συμμορίας.

Η οργάνωση φέρεται να ειδικεύεται σε «συμβόλαια» -κατά παραγγελία- για βαρύτατους ξυλοδαρμούς και εξαναγκασμό προς εξόφληση οφειλών και άλλες εκβιάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελείται από Έλληνες και αλλοδαπούς, οι οποίοι δρούσαν στα νότια προάστια της Αττικής και έχουν εμπλακεί σε πολλές εγκληματικές ενέργειες, μεταξύ των οποίων απόπειρες ανθρωποκτονιών και σοβαρούς ξυλοδαρμούς.

Η ομάδα είχε δομή με αρχηγό και με άτομα που είχαν αναλάβει να εκτελούν τα «συμβόλαια» των ξυλοδαρμών και όχι μόνο.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Related Articles

Back to top button