ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Συρία: Το Ιράν εκμεταλλεύτηκε ανθρωπιστική αποστολή για να σταλούν όπλα

Πληροφορίες αναφέρουν πως το Ιράν εκμεταλλεύτηκε ανθρωπιστική αποστολή για να σταλούν όπλα.

Το Ιράν έκανε χρήση των πτήσεων αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Συρία, προκειμένου να μεταφέρει όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό.  Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο στόχος ήταν να ενισχυθεί η άμυνα του Ιράν κατά του Ισραήλ στη Συρία και να ενισχυθεί ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.

Μετά τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου στη βόρεια Συρία και την Τουρκία, εκατοντάδες πτήσεις από το Ιράν άρχισαν να προσγειώνονται στα συριακά αεροδρόμια του Χαλεπιού, της Δαμασκού και της Λατάκειας φέρνοντας προμήθειες για τουλάχιστον επτά εβδομάδες, είπαν οι πηγές.

Τι περιελάμβαναν οι προμήθειες

Οι προμήθειες περιλάμβαναν προηγμένο εξοπλισμό επικοινωνιών, μπαταρίες ραντάρ και ανταλλακτικά που απαιτούνται για μια προγραμματισμένη αναβάθμιση του συστήματος αεράμυνας της Συρίας που παρέχεται από το Ιράν στον εμφύλιο πόλεμό της, ανέφεραν οι πηγές, δύο περιφερειακές πηγές και μια δυτική πηγή πληροφοριών.

Το Reuters μίλησε με αξιωματούχους των δυτικών μυστικών υπηρεσιών, με πηγές προσκείμενες στην ιρανική και την ισραηλινή ηγεσία, καθώς και με έναν Σύρο στρατιωτικό αποστάτη και έναν εν ενεργεία Σύρο αξιωματικό σχετικά με τις πτήσεις για το άρθρο αυτό.

Όταν ρωτήθηκε αν το Ιράν χρησιμοποίησε αεροπλάνα ανθρωπιστικής βοήθειας μετά τους σεισμούς για να μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό στη Συρία για να ενισχύσει το δίκτυό του εκεί και να βοηθήσει τον Άσαντ, η αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη δήλωσε: «Αυτό δεν είναι αλήθεια».

ΠΗΓΗ: in.gr

Related Articles

Back to top button