ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΟΙΝΩΝΙΑΝ.ΠΡΟΑΣΤΙΑ

Στα ύψη οι τιμές για αγορά σπιτιού – Οι «πρωταθλητές» των αυξήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

«Πρωταθλήτρια» στην αύξηση της μέσης τιμής πώλησης κατοικιών αναδεικνύεται για το δεύτερο τρίμηνο του 2023 η Θεσσαλονίκη ενώ ακριβότερη περιοχή της χώρας για αγορά κατοικίας το ίδιο διάστημα είναι τα Νότια Προάστια της Αττικής.

Σύμφωνα με τον δείκτη τιμών της ιστοσελίδας αγγελιών Spitogatos στο β’ τρίμηνο του έτους (Απρίλιος-Μάιος-Ιούνιος) ανοδικά κινήθηκαν οι μέσες τιμές πώλησης κατοικιών σε όλες τις περιοχές, τόσο της Αττικής όσο και της Θεσσαλονίκης.

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης όπου καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση, οι τιμές ανέβηκαν κατά 21,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι και διαμορφώθηκαν στα 2.120 ευρώ ανά τ.μ κατά μέσο όρο. Αύξηση της τάξεως του 17% καταγράφηκε στις τιμές και στους περιφερειακούς δήμους της πόλης, στα 1.500 ευρώ ανά τ.μ.

Πιο ακριβή περιοχή για να αγοράσει κανείς σπίτι σε ολόκληρη τη χώρα είναι τα Νότια Προάστια της Αττικής με 3.511 ευρώ ανά τ.μ. μεσοσταθμικά, τιμή αυξημένη κατά 14,7% σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2022. Αποτελεί άλλωστε μία περιοχή η «δυναμική» της οποίας ανεβαίνει διαρκώς λόγω των μεγάλων έργων που υλοποιούνται, όπως το πρότζεκτ του Ελληνικού καθώς και της ανάπλασης στο παραλιακό μέτωπο.

Στο κέντρο της πρωτεύουσας επίσης, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 11% και διαμορφώθηκαν στα 1.887 ευρώ ανά τ.μ. κατά μέσο όρο ενώ στα Βόρεια προάστια κατά 10,3%, στα 2.846 ευρώ ανά τ.μ.

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές και σε Ανατολικά (10,6%) και Δυτικά Προάστια (14,3%) με τιμές πώλησης 1.891 ευρώ ανά τ.μ και 1.714 ευρώ ανά τ.μ αντίστοιχα. Επίσης τόσο στον Πειραιά, κατά 11,1%, με 1.917 ευρώ ανά τ.μ. όσο και στα προάστιά του, με άνοδο 14,30% και μέση τιμή 1.563 ευρώ ανά τ.μ.

Σημειώνεται τέλος ότι στο σύνολο της χώρας, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία της spitogatos, η χαμηλότερη μέση τιμή πώλησης εμφανίζεται στην Καστοριά με 585 ευρώ ανά τ.μ ενώ στην ίδια περιοχή καταγράφεται και η μεγαλύτερη μείωση -κατά 20%- σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

glocal.gr

Related Articles

Back to top button