ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Σε αργία ο προϊστάμενος του σταθμάρχη της Λάρισας

Σε αργία τίθεται ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, Δημήτρης Νικολάου, μέχρι να διερευνηθεί η επιλογή του σταθμάρχη της Λάρισας που έκανε το μοιραίο λάθος πριν τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

«Βάσει του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ και κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα, από 4-3-2023 τίθεται σε αργία ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλόλητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

ΟΣΕ: Σε αργία και οι δύο από την πρώτη στιγμή
Νωρίτερα, ο ΟΣΕ εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας πως ο σταθμάρχης της Λάρισας κι ο προϊστάμενος του έχουν τεθεί σε αργία από την πρώτη στιγμή.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος για άλλη μια φορά εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του, δεσμευόμενος ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη σε ότι αφορά τα αίτια του τραγικού συμβάντος στο οποίο χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ζωές.

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος και με ειδικά συνεργεία έχουν ρίξει το βάρος τους στον απεγκλωβισμό των επιβατών και τη συνολική αντιμετώπιση του δυστυχήματος στο πεδίο συνδράμοντας όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Υπό το βάρος τέτοιων συνθηκών και με βάση αυτές τις προτεραιότητες είναι εξαιρετικά δύσκολο ο Οργανισμός να ανταποκριθεί στην λεπτομερή ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσω των ΜΜΕ κάτι το οποία θα συμβεί το επόμενο διάστημα με το μέγιστο σεβασμό στα θύματα του δυστυχήματος.

Ο ΟΣΕ κάνει επιπλέον γνωστό ότι, ο Σταθμάρχης βάρδιας του Σταθμού της Λάρισας και ο Προϊστάμενος του έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή σε αργία καθότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος».

newsbeast

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button