ΓΛΥΦΑΔΑΝ.ΠΡΟΑΣΤΙΑ

Τέρνα: Ο κατασκευαστικός όμιλος του μισού δισεκατομμυρίου σε οικιστική ανάπτυξη στη Γλυφάδα

Ένας μεγάλος παίκτης του κλάδου των κατασκευών, η Τέρνα, εισέρχεται στον τομέα των κατοικιών στη Γλυφάδα. Στο οικόπεδο, που συνορεύει με το Hotel Emmantina επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για τη δημιουργία του πολυτελούς συγκροτήματος.

Ένας ακόμα μεγάλος παίκτης του κλάδου των κατασκευών, η Τέρνα μέλος του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα, εισέρχεται στον τομέα των κατοικιών στα νότια προάστια και συγκεκριμένα στη Γλυφάδα, όπου σε οικόπεδο που συνορεύει με το Hotel Emmantina επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για την δημιουργία ενός πολυτελούς οικιστικού συγκροτήματος. Να σημειωθεί ότι το ακίνητο είναι ιδιοκτησία της εταιρείας Χ. Κανελλάκης Α.Ε. και η κατασκευή του έχει ανατεθεί στην Τέρνα.

Για να αντιληφθούμε τα οικονομικά μεγέθη και το εκτόπισμα της Τέρνα, θα θυμίσουμε ότι η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών 484 εκατομμυρίων ευρώ το 2021 διατηρώντας δραστηριότητα στην Ελλάδα κατά κύριο λόγο σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα, στα Βαλκάνια αλλά και στη Μέση Ανατολή. Μάλιστα, στο τέλος της ίδιας χρονιάς η κατασκευαστική εταιρεία διατηρούσε κατασκευαστικό ανεκτέλεστο 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, προερχόμενο από υπογεγραμμένες συμβάσεις κατασκευής νέων έργων. Πρόκειται ουσιαστικά για έργα που έχει συμφωνήσει να υλοποιήσει και θα αποτυπωθούν και στις οικονομικές της επιδόσεις στη διάρκεια των ετών.

Αυτή την περίοδο έχει αναλάβει έργα γραφείων όπως είναι τα νέα κτίρια που θα στεγάσουν την πολυεθνική ελεγκτική εταιρεία, PwC στο Μαρούσι όπου έχει την ευθύνη εκτέλεσης την πρώτη φάση των εργασιών (χωματουργικά και φέρων οργανισμός του κτιρίου) επί της λεωφόρου Κηφισίας, το οποίο πρόσφατα πωλήθηκε από τη Dimand στη Eurobank έναντι τιμήματος 74 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, η Τέρνα είναι η εταιρεία που έχει αναλάβει ως εργολάβος την κατασκευή του Πύργου του Πειραιά για λογαριασμό της Dimand. Mεταξύ των μεγάλων έργων δημόσιου ενδιαφέροντος που έχει υπογράψει για την εκτέλεσή τους, είναι και ο νέος διεθνής αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης στην περιοχή του Καστελίου αλλά και το έργο συνολικού προϋπολογισμού 262 εκατομμυρίων ευρώ σε κοινοπραξία με την γαλλική κατασκευαστική Vinci για την κατασκευή του αεροδρομίου Βελιγραδίου Nicola Tesla καθώς και αρκετά ακόμη σημαντικά έργα.

Γλυφάδα: Πολυτελές πενταώροφο κτίριο κατοικιών με πισίνες από την ΤΕΡΝΑ

Ως προς το υπό κατασκευή οικιστικό συγκρότημα της Γλυφάδας, το έργο αφορά στην δημιουργία ενός πενταώροφου κτιρίου κατοικιών όπου τα διαμερίσματα θα διαθέτουν και ιδιωτικές πισίνες. Θα θυμίσουμε ότι και άλλες σημαντικές κατασκευαστικές αλλά και εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων επιδίδονται το τελευταίο  στην δημιουργία κατοικιών στα νότια, με πρόσφατο παράδειγμα να αποτελεί η Avax Development, θυγατρική του ομίλου Άβαξ αλλά και η Ten Brinke, η οποία επίσης παρουσιάζει εκτεταμένη κατασκευαστική δραστηριότητα στην εν λόγω γεωγραφική ζώνη το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η πανδημία ανέκοψε προσωρινά την κατασκευή του έργου

Το ακίνητο αυτή την περίοδο βρίσκεται σε διαδικασία εκτέλεσης των χωματουργικών εργασιών. Ως προς την ακριβή τοποθεσία του, βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος 35-37 στη συμβολή με την οδό Παύλου Μπακογιάννη στη συνοικία της Ευρυάλης στη Γλυφάδα. Κατά τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το NouPou, το υπό κατασκευή ακίνητο θα διαθέτει πιλοτή καθώς και δύο υπόγεια που θα αποτελούν βοηθητικούς χώρους, αλλά και χώρους στάθμευσης. Η οικοδομική άδεια για την κατασκευή του είχε εκδοθεί ήδη από το 2020, ωστόσο η έλευση της πανδημίας ανέστειλε προσωρινά την εκτέλεση του έργου.

Η συνολική επιφάνεια του οικοπέδου είναι 3 στρέμματα και το κτίριο που θα οικοδομηθεί θα έχει συνολική δομημένη επιφάνεια ενός ενεργειακά βιώσιμου κτιρίου 14.000 τετραγωνικών μέτρων. Στην οροφή του κτιρίου θα δημιουργηθούν φυτεμένα δώματα, ενώ προβλέπεται και η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών που θα βελτιώσουν την ενεργειακή αυτονομία του. Για τη διευκόλυνση των ενοίκων του, το συγκρότημα θα διαθέτει 62 θέσεις στάθμευσης. Τον σχεδιασμό του πολυτελούς ακινήτου έχει αναλάβει το γραφείο Βικέλα, τη μελέτη των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων η LDK Σύμβουλοι Μηχανικοί, τη στατική μελέτη η Λίθος, ενώ σύμβουλος περιβαλλοντικής πιστοποίησης είναι η DCarbon. Στον τομέα του φωτισμού, το έργο επιμελείται ο Θάνος Ντανίλωφ, ο οποίος θα θυμίσουμε ότι επίσης είχε αναλάβει τη μελέτη φωτισμού στο εμβληματικό κτίριο της Noval Properties του ομίλου Βιοχάλκο, «The Orbit», επί της λεωφόρου Κηφισίας, έργο στο οποίο επίσης είχε συμμετάσχει στον σχεδιασμό το γραφείο Βικέλα, ενώ στο ίδιο έργο είχε συμμετάσχει και το γραφείο των Λιανού-Χαλβατζή (LV Architects).

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button