ΓΛΥΦΑΔΑΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέσσερα διαμερίσματα προς πώληση, στη Γλυφάδα, στη Βούλα και στη Βουλιαγμένη

Νέες ευκαιρίες από το χαρτοφυλάκιο της doValue για όσους αναζητούν κατοικία στις πιο προνομιακές συνοικίες των νοτίων προαστίων της Αθήνας

Ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 1950, τα νότια προάστια της Αθήνας κέρδισαν πανελλαδική φήμη για την παραθαλάσσια τους ομορφιά και την ποιότητα ζωής που απολάμβαναν, κερδίζοντας τον τίτλο της «Αθηναϊκής Ριβιέρας» –ακολουθώντας τα πρότυπα της Κυανής Ακτής της Γαλλίας. Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι και ότι μπόρεσαν και κράτησαν αυτό το ιδιαίτερο προφίλ στις δεκαετίες της οικιστικής ανάπτυξης της πρωτεύουσας που ακολούθησαν έκτοτε, με τη Γλυφάδα, τη Βουλιαγμένη και τη Βούλα να πρωτοστατούν σταθερά ανάμεσά τους.

Καθώς απλώνεται από τους πρόποδες του Υμηττού έως τα παράλια του Σαρωνικού, η Γλυφάδα είναι το μεγαλύτερο σε έκταση από τα νότια προάστια, αλλά και η άτυπη «έδρα» τους. Τίτλο τον οποίον οφείλει στην ανάδειξή της σε προορισμό παραλιακής διασκέδασης για όλη την Αθήνα, αλλά και στη γοργή της ανάπτυξη ως υπερτοπικό εμπορικό κέντρο καίριας σημασίας. Παράλληλα, πάντως, εξακολουθεί να διακρίνεται και από προσεγμένη ρυμοτομία, στοιχείο που τη διατηρεί ως μια όμορφη γειτονιά με πολυτελείς πολυκατοικίες, για τις οποίες υπήρξε μέριμνα ώστε να μείνουν σε χαμηλό ύψος. Ορόσημά της είναι στις μέρες μας το μοναδικό γήπεδο γκολφ της Αττικής, η μαρίνα σκαφών αναψυχής και η οργανωμένη από τον Δήμο παραλία.

Η Βουλιαγμένη ξεκίνησε στις αρχές του 20ού αιώνα ως αμιγώς παραθεριστική περιοχή για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, που εξελίχθηκε σταδιακά σε οικισμό, έως ότου αναγνωρίστηκε ως χωριστή κοινότητα (1935). Χάρη στη μεγάλη, δαντελωτή παραλιακή της ζώνη (που περιλαμβάνει και τις χερσονήσους του Καβουρίου), αλλά και την προσοχή που δόθηκε από τις τοπικές αρχές σε ζητήματα ρυμοτομίας, κατόρθωσε και διατήρησε το προφίλ της ακόμα και όταν αυξήθηκε σημαντικά ο πληθυσμός, γενόμενη στη δεκαετία του 2000 σε μία από τις ακριβότερες περιοχές όλης της Ευρώπης για την αγορά κατοικίας. Η Ακτή Βουλιαγμένης, επίσης, είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη οργανωμένη παραλία σε όλα τα νότια προάστια.

Η Βούλα, πάλι, με τους χαλαρούς ρυθμούς της καθημερινής ζωής και τις πολυτελείς κατοικίες χαμηλών ορόφων, εγγυάται μια ήσυχη ζωή δίπλα στη θάλασσα. Ξεκίνησε κι αυτή ως παραθεριστικός προορισμός κατά τη δεκαετία του 1920, αποκτώντας σιγά-σιγά μόνιμους κατοίκους, με τον πληθυσμό να αυξάνεται κι εδώ ραγδαία, ιδίως από τη δεκαετία του 1980 κι έπειτα. Πλέον, χάρη στο τραμ, συνδέεται απευθείας με το κέντρο της Αθήνας (Πλατεία Συντάγματος), ενώ έχει κι όλα τα απαραίτητα σε κοντινή απόσταση.

Μέσω της πλατφόρμας ακινήτων www.altamiraproperties.gr, η doValue διαθέτει δύο διαμερίσματα 112 και 118 τ.μ. στη Γλυφάδα και άλλα δύο 216 και 154 τ.μ. στη Βουλιαγμένη και στη Βούλα (αντίστοιχα), που αποτελούν ευκαιρίες για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν κατοικία σε τρεις από τις πιο προνομιακές περιοχές των νοτίων προαστίων της πρωτεύουσας, στις οποίες η ζήτηση για ακίνητα παραμένει σταθερά υψηλή.

Το διαμέρισμα των 112 τ.μ. στη Γλυφάδα*
Αυτό το διαμέρισμα των 112 τ.μ. βρίσκεται στον 2ο όροφο τετραώροφης πολυκατοικίας κατασκευασμένης το 1987, η οποία είναι σε καλή κατάσταση συντήρησης. Αποτελείται από 4 δωμάτια, σαλόνι, 2 μπάνια και αποθήκη, ενώ υπάρχει και βεράντα. Η πολυκατοικία έχει ασανσέρ, ενώ παράλληλα με το ακίνητο διατίθεται και βοηθητικός χώρος 30,08 τ.μ. στον ακάλυπτο του οικοπέδου.

Στοιχεία ακινήτου

Διεύθυνση: Ρήγα Φεραίου 41, Γλυφάδα
Τιμή πρώτης προσφοράς: 303.000€

Το διαμέρισμα των 118 τ.μ. στη Γλυφάδα*
Πρόκειται για διαμέρισμα προσόψεως 118 τ.μ., στον 2ο όροφο πολυκατοικίας κατασκευασμένης το 1983, η οποία βρίσκεται στην πλήρως αναπτυγμένη περιοχή της Τερψιθέας, στην Άνω Γλυφάδα. Αποτελείται από 3 υπνοδωμάτια, χώρο υποδοχής, κουζίνα, μπάνιο και W.C. ξένων.

Στοιχεία ακινήτου

Διεύθυνση: Αρχιπελάγους 138, Γλυφάδα
Τιμή πρώτης προσφοράς: 250.000€

Το διαμέρισμα των 216 τ.μ. στη Βουλιαγμένη*
Αυτή η μεζονέτα των 215,70 τ.μ. απλώνεται στον πρώτο και στον δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευασμένης το 1995, σε μια περιοχή με πολυτελείς κατοικίες, η οποία βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο της Βουλιαγμένης: απέχει μόλις 1 χιλιόμετρο από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος και 1,5 χιλιόμετρο από την Παραλία Καβούρι. Το ακίνητο αποτελείται από πρώτο όροφο 117,40 τ.μ. και δεύτερο όροφο επιφάνειας 98,30 τ.μ., με την εσωτερική τους επικοινωνία να εξασφαλίζεται μέσω σκάλας.

Στοιχεία ακινήτου

Διεύθυνση: Υακίνθου 7 & Περικλέους 8, Βουλιαγμένη
Τιμή πρώτης προσφοράς: 727.000€

Το διαμέρισμα των 154 τ.μ. στη Βούλα*
Πρόκειται για διαμέρισμα προσόψεως 154,40 τ.μ., το οποίο βρίσκεται σε πολυκατοικία κατασκευασμένη το 1975, με καλή κατάσταση συντήρησης, στην περιοχή της Κάτω Βούλας, σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από τη Λεωφόρο Καραμανλή. Αποτελείται από 2 υπνοδωμάτια, σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα, 2 μπάνια, δωμάτιο υπηρεσίας, μπάνιο υπηρεσίας και W.C. ξένων, ενώ διαθέτει κι έναν επιπλέον βοηθητικό χώρο.

Στοιχεία ακινήτου

Διεύθυνση: Αθηνάς & Δημοκρατίας 49, Βούλα
Τιμή πρώτης προσφοράς: 373.000€

*Το ακίνητο εκτίθεται σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό, ο οποίος είναι αναρτημένος στο eauction.gr (πλατφόρμα διενέργειας πλειστηριασμών).

Αν βρήκατε ακίνητο πλειστηριασμού, μέσα από την Altamira Properties έχετε τη δυνατότητα χρηματοδότησης με γρήγορες διαδικασίες και ευνοϊκούς όρους. Εφόσον πληροίτε τις απαραίτητες προϋποθέσεις, υπάρχει δυνατότητα τραπεζικής χρηματοδότησης έως 70% της τιμής πρώτης προσφοράς, με εξασφάλιση το ακίνητο αγοράς. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ, καλώντας στο τηλέφωνο 210 4847657 (9.00 π.μ. – 5.00 μ.μ.) ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο mortgagepartner@dovaluegreece.gr.

Η doValue Greece, μέσω της doValue Greece Real Estate Services διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη διαχείριση ακινήτων στην ελληνική αγορά, έχοντας στην διαχείρισή της σήμερα περισσότερα από 260.000 ακίνητα και παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα υποστηρικτικών υπηρεσιών. Μέσω της πλατφόρμας altamiraproperties.gr παρέχεται ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον παρουσίασης κάθε κατηγορίας ακινήτων σε όλη την Ελλάδα που δίνει σε επενδυτές και ιδιώτες τη δυνατότητα να βρουν τις ευκαιρίες που ταιριάζουν στις ανάγκες τους. Στην πλατφόρμα μπορείτε να βρίσκετε ακίνητα για προσωπική χρήση ή επένδυση, βλέπετε τα χαρακτηριστικά τους, αξιοποιείτε έξυπνα εργαλεία και ενημερώνεστε για νέες ευκαιρίες.

travel.gr

Related Articles

Back to top button