ΒΟΥΛΑ-ΒΑΡΗΝ.ΠΡΟΑΣΤΙΑ

Το 9ο Open Water Swimming της XTERRA Greece – TRIMORE στην Α’ πλαζ Βούλας

Η μεγάλη διοργάνωση κολύμβησης open water έρχεται τον Οκτώβριο στην Α’ πλαζ Βούλας και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον περίπλου του νησιού της Υδρούσας.

Τον Οκτώβριο στις 15-16 στην Α’ Πλαζ Βούλας – ATHINES By The Sea ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα φιλοξενήσει το 9ο Open Water Swimming της XTERRA Greece – TRIMORE.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήλωσε: “Είναι πάντα μεγάλη χαρά για τη Δήμο μας να φιλοξενεί και να προάγει σημαντικά αθλητικά δρώμενα, ειδικά όσα αφορούν τον αθλητισμό στη θάλασσα, που είμαστε τυχεροί να απολαμβάνουμε στην πόλη μας. Για άλλη μία χρονιά σας περιμένουμε στο ραντεβού μας τον Οκτώβριο, στο XTERRA Open Water Swimming Challenge”.

Η Α’ παραλία της Βούλας ATHINES By The Sea, ακριβώς εκεί που είναι το τέρμα της διαδρομής του Τραμ, πρόκειται να αποτελέσει το νέο επίκεντρο της διοργάνωσης, μεταφερόμενη από την παραλία Yabanaki στη Βάρκιζα. Η TRIMORE – XTERRA Greece, πρόκειται εντός της πλαζ να δημιουργήσει -σε συνεργασία με την ATHINES By The Sea- το αθλητικό “χωριό” και υποδομές φιλοξενίας του event για αθλητές, συνοδούς, επισκέπτες και θεατές.

Η Elizabeth Meier, υπεύθυνη του ATHINES By The Sea, δήλωσε για την εκδήλωση που έρχεται: “Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά που μας δόθηκε η ευκαιρία να υποδεχτούμε φέτος το X-TERRA Open Water Swimming Challenge. Στόχος μας είναι εκτός απο το να προσφέρουμε ένα υψηλών προδιαγραφών beach destination να φιλοξενούμε αθλητικές, και εικαστικές εκδηλώσεις που προάγουν το αθλητικό και πολιτιστικό πνεύμα της Ελλάδας. Υπόσχεση μας είναι μαζί με τους συνεργάτες μας στις Απολλώνιες Ακτές να συνδράμουμε τους διοργανωτές για μια μοναδική εμπειρία έτσι ώστε να προτιμήσουν, όχι μόνο οι διοργανωτές και οι κολυμβητές/συμμετέχοντες την παραλία μας και στις επόμενες αθλητικές εκδηλώσεις τους”.

Όλες οι αποστάσεις κολύμβησης, διακοσίων μέτρων, ενός, δυόμιση και πέντε χιλιομέτρων θα είναι μίας διαδρομής – χωρίς δεύτερο κύκλο – και μόνο εκείνη των δέκα χιλιομέτρων θα επαναλάβει τη διαδρομή των πέντε δεύτερη φορά. Αυτό που αλλάζει φέτος έχει να κάνει με τις δύο μεγάλες αποστάσεις των πέντε και δέκα χιλιομέτρων στις οποίες οι κολυμβητές θα πραγματοποιήσουν τον περίπλου του νησιού της Υδρούσας, το οποίο βρίσκεται αριστερά κοιτάζοντας από την πλάζ.

Ο επικεφαλής της TRIMORE Sport Events – XTERRA Greece, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, εξήγησε σχετικά: “Έχοντας ξεκινήσει δυναμικά το 2022 με το επιτυχημένο XTERRA Greece Off Road TRIathlon/Aquathlon στη Βουλιαγμένη τον Απρίλιο, το οποίο επανέφερε κατόπιν δύο δύσκολων ετών τους αθλητές σε αισιόδοξη και θετική κατάσταση, οραματιζόμαστε μια γιορτή κολύμβησης Open Water να είναι το ραντεβού όλων των κολυμβητών στη Βούλα στα μέσα Οκτώβρη. Είναι μαγική η τοποθεσία, είναι ασύγκριτες οι υποδομές και έχουμε σχεδιάσει (μιλώντας ως κολυμβητής θαλάσσης) μια ανεπανάληπτη συνολική εμπειρία! Καλούμε τους κολυμβητές όλων των επιπέδων, να ζήσουν μαζί μας αυτό που με τόση αγάπη για την κολύμβηση φανταστήκαμε και κάνουμε πράξη!”.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button