ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣΝ.ΠΡΟΑΣΤΙΑ

Τ. Θεοδωρικάκος: Στη Νέα Σμύρνη θα έπρεπε να υπάρχει περιπολία της ΔΙΑΣ – Υπάρχει φοβικό σύνδρομο

Θα έπρεπε να υπάρχει στην πλατεία περιπολία, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΙ για την διπλή δολοφονία στη Νέα Σμύρνη. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για φοβικό σύνδρομο που διακατέχει την ΕΛ.ΑΣ  μετά από τα επεισόδια (στις 9 Μαρτίου του 2021) .

«Το γεγονός στη Νέα Σμύρνη είναι ένα πολύ σοκαριστικό γεγονός. Είναι μια δολοφονία, Κυριακή βράδυ μέσα στον κόσμο και αυτό καταλαβαίνω ότι σπέρνει την ανησυχία» τόνισε ο υπουργός και συνέχισε: «Το βράδυ της Κυριακής όφειλε να βρίσκεται εκεί η περιπολία της ΔΙΑΣ. Έχω ζητήσει από την αστυνομία να ξεπεράσει κάθε είδους φοβικό σύνδρομο και να ενισχύσει την αποτελεσματική παρουσία της παντού. Υπήρξε φοβικό σύνδρομο στο περιστατικό της Νέας Σμύρνης». Όσον αφορά την ληστεία των ROLEX στην Κολοκοτρώνη δήλωσε οτι οι ληστέςς θα βρεθούν, ενώ τόνισε ότι «υπήρχε περιπολία της ΔΙΑΣ στην οδό Σταδίου η οποία έφτασε σε ένα λεπτό. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις η αστυνομία βρίσκει τους δράστες, αυτό δείχνει η προϊστορία.

Σχετικά με την διπλή δολοφονία στη Νέα Σμύρνη είπε: «Η εκτίμηση της αστυνομίας είναι ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα ανάμεσα σε ανθρώπους της νύχτας που ανήκουν στην αλβανική μαφία, ίσως έχει και άλλου είδους προεκτάσεις, για τις οποίες μπορεί να έχουμε και μια διεθνή συνεργασία, αλλά δεν πρόκειται να σας απαντήσω σε πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις».

Σχετικά με τα κενά αστυνόμευσης στην Αθήνα , ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι «έκανα συγκεκριμένο έλεγχο και έχω ζητήσει από τον Αρχηγό της αστυνομίας να επιστρέψουν στην υπηρεσία της ΔΙΑΣ 150 αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες. Έχει υπάρξει ξεκάθαρη εντολή αύξησης περιπολιών και έχει επιτευχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πιστεύω ότι στην συγκεκριμένη περιοχή για σοβαρό χρονικό διάστημα υπήρξε τέτοιου είδους φοβία και για να την αντιμετωπίσουμε παρενέβην προσωπικά. Έχουμε πρόβλημα επάρκειας αστυνομικών στο λεκανοπέδιο Αττικής, όπου βρίσκεται το 30% της δύναμης της Αστυνομίας»
Αναφορικά με την παρουσία της Αστυνομίας τόνισε: «Θέλω να είμαι ευθύς. Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα, το βασικό μου μέλημα είναι η αστυνομία να ενισχύσει την παρουσία της στις γειτονιές. Είναι αλήθεια ότι ενισχύθηκε ή όχι;
Οι 74 δολοφονίες που έχουν γίνει φέτος, είναι οι λιγότερες σε ετήσια βάση τα τελευταία 11 χρόνια. Το ποσοστό εξιχνιάσεως των ανθρωποκτονιών είναι φέτος, το υψηλότερο που έχει υπάρξει ποτέ, σχεδόν 90%».
Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι τον άλλον μήνα θα υπάρξουν κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. και αναμένεται να υπάρξουν ανακατατάξεις: «Είναι προφανές ότι όλοι αξιολογούνται. Σε έναν μήνα υπάρχουν οι κρίσεις της ΕΛΑΣ, προτιμώ ότι χρειαστεί να γίνει, να γίνει στις κρίσεις συνολικά».
Τέλος, σημείωσε ότι «κάνουμε μια σειρά από αλλαγές στην Αστυνομία, απελευθερώνοντας τους αστυνομικούς από πάρεργα για να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους. 150 άνδρες και κορίτσια της ΔΙΑΣ επιστρέφουν άμεσα και αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των περιπολιών. Και με το νέο έτος 600 ειδικοί φρουροί θα τοποθετηθούν στα ΑΤ της Αττικής».
Σε ό,τι αφορά το θέμα φύλαξης υψηλών προσώπων, τόνισε ότι «Το μαζεύω συστηματικά, αλλά αν αποσύρω τώρα την φύλαξη σε κάποιον και γίνει κάτι θα κουβεντιάζουμε το ανάποδο, ότι τους αφήσαμε αφύλακτους».

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΙ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button