ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΜΟΥΣΙΚΗΝ.ΠΡΟΑΣΤΙΑΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Φαληρικός Νότος: Ένα μελωδικό Φεστιβάλ για μικρούς και μεγάλους στο Παλαιό Φάληρο το Σαββατοκύριακο

ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Για τρίτη χρονιά πραγματοποιήθηκαν  με μεγάλη επιτυχία στο Παλαιό Φάληρο οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «Λυρικός Νότος», με μια σειρά ξεχωριστών μουσικών παραστάσεων, για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο.

Στο Παλαιό Φάληρο το Σαββατοκύριακο το Φεστιβάλ περιελάμβανε  το  διαδραστικό μουσικό παραμύθι «Ονειροχρόνος», σε σύνθεση και λιμπρέτο Χρήστου Γιαννούλη και σκηνοθεσία Μάγκυς Μοντζολή που παρουσιάστηκε σε ειδικές παραστάσεις για παιδιά στον Πολυχώρο του Δημαρχείου και το Πολιτιστικό Λεωφορείο, μια ξεχωριστή μουσική παράσταση για την «Παλιά Αθήνα»  στο ατμοσφαιρικό Πάρκο Φλοίσβου, με επιβάτες την Ομάδα μουσικού θεάτρου Oper(o), ένα πιάνο και τέσσερις τραγουδιστές, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Εριφίλης Γιαννακοπούλου.

Σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος αναφέρθηκε στην κοινή πολιτιστική προσπάθεια των τριών Δήμων (Παλαιού Φαλήρου, Καλλιθέας και Αλίμου) ενώ τόνισε ιδιαίτερα, το υψηλό επίπεδο των καλλιτεχνών και δημιουργών που συμμετέχουν.

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από την Εθνική Λυρική Σκηνή με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής ενώ την οργάνωση και τον συντονισμό είχε για τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου το Πολιτιστικό Αθλητικό Κέντρο και ο Πρόεδρος του Μιχάλης Κουμεντάκος .

Αυλαία στο φετινό Φεστιβάλ Λυρικός Νότος ρίχνει η μεγάλη παραγωγή όπερας Το μυστικό των ποταμών της Αττικής του Μηνά Αλεξιάδη, σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, στις 22 Ιουλίου, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ.

Related Articles

Back to top button