ΑΛΙΜΟΣΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣΜΟΥΣΙΚΗΝ.ΠΡΟΑΣΤΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Φεστιβάλ Λυρικός Νότος: Η εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου

Ο Δήμος Αλίμου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Λυρικός Νότος» παρουσιάζει την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου τη λυρική περφόρμανς «Ε.Π. – Ενωμένες πάντα», βασισμένη στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό έργο της Ζωρζ Σαρή.

 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου ΘΟΠΑΑ (Λεωφ. Ιωνίας 24) στις 20.00.

Πρόκειται για τον νέο κύκλο εκδηλώσεων Booklover’s Point, μια συνδιοργάνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής –Αλίμου, Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου– με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

ΕΠ.-Ενωμένες πάντα:

Τη λυρική περφόρμανς Ε.Π. – Ενωμένες πάντα, βασισμένη στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό έργο της Ζωρζ Σαρή, από τη γέννηση της οποίας φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια, παρουσιάζουν οι Antama Duo –Κωνσταντίνος Ζιγκερίδης (μπαντονεόν / ακορντεόν), Κωνσταντίνος Σηφάκης (κοντραμπάσο)– με τις λυρικές τραγουδίστριες Λητώ Μεσσήνη και Αναστασία Κότσαλη.

Δυο έφηβες φίλες στην Αθήνα του μεσοπολέμου. Το ιστορικό κέντρο, ο Πειραιάς, η Βουλιαγμένη. Τα ραδιόφωνα που παίζουν τάνγκο και φοξ τροτ, η μάνδρα του Αττίκ, το Ρεξ και το Ακροπόλ. Η Διάπλαση των Παίδων. Τα μπαλ μασκέ, ο κινηματογράφος, τα φρέσκα παγωτά, οι λουκουμάδες. Η δικτατορία της 4ης Αυγούστου.

Τα όνειρα και οι ελπίδες των κοριτσιών του τότε, οι αγωνίες και οι προσδοκίες τους, τόσο κοντινά με αυτές των νέων της εποχής μας. Γνωστά και άγνωστα τραγούδια της περιόδου διασκευάζονται από τους Antama Duo, βίντεο και δράσεις αναβιώνουν την παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα του υπέροχου μυθιστορήματος, συνομιλούν με το σήμερα, καλώντας μας να βουτήξουμε σε έναν συναρπαστικό και πολύχρωμο κόσμο.

ΠΗΓΗ: alimosonline.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button