ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς δίπλωμα 68 οδηγοί στην παραλιακή

H Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, πραγματοποίησε ελέγχους σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας 17 έως 23 Οκτωβρίου 2022, στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Συνολικά διενεργήθηκαν 669 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 366 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν 28 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 23 για μη χρήση κράνους, 22 για υπερβολική ταχύτητα, 16 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 16 οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, 5 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 5 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 3 για επίδειξη ικανοτήτων, μία για θόρυβο και 274 για λοιπές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 24 ζεύγη πινακίδων, 61 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και 68 άδειες ικανότητας οδήγησης. Τέλος, μεταφέρθηκαν και 9 οχήματα.

Η Τροχαία προειδοποιεί ότι οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

ΠΗΓΗ: notia.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button