LIFE STYLEΓΛΥΦΑΔΑΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣΝ.ΠΡΟΑΣΤΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠΟΛΙΤΙΚΗ@NOTIA

Χ. Κατσώτης: Η μόνη αγωνία που πρέπει να έχει ο λαός είναι πόσο ψηλά θα είναι το ΚΚΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Γλυφάδα, την Κυριακή 7 Μάη με κεντρικό ομιλητή τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτή και υποψήφιο βουλευτή στον Νότιο Τομέα της Αττικής.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Αλέξης Στεφανίδης, δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». 

Μιλώντας ο Χρήστος Κατσώτης τόνισε, μεταξύ άλλων: «η μόνη αγωνία που πρέπει να έχουμε όλοι είναι πόσο ψηλά, πόσο πιο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ! Γιατί αυτό είναι που μπορεί να τους ταρακουνήσει, να τους κάνει να το σκέφτονται δυο και τρεις φορές πριν φέρουν ένα αντιλαϊκό μέτρο στη Βουλή! Γιατί αυτό θα κάνει και πιο δυνατές τις διεκδικήσεις του λαού. Γιατί οι περισσότεροι βουλευτές θα μεταφέρουν στη Βουλή σε μορφή ερωτήσεων, τροπολογιών, προτάσεων νόμου, τα προβλήματα, τα αιτήματα του λαού και θα διεκδικούν λύσεις και απαντήσεις. Γιατί οι κομμουνιστές βουλευτές, δεν είναι μόνο στη Βουλή. Είναι έξω, στο πλευρό του λαού που δοκιμάζεται με απολύσεις, με εξώσεις, με καταστολή. Εκεί είναι, ο φυσικός χώρος των βουλευτών του ΚΚΕ, όλων των δυνάμεών μας και αυτό ο λαός μας το ξέρει πολύ καλά.

Γιατί μόνο έτσι μπορεί να χαμογελάσει ο λαός μας, ο προοδευτικός κόσμος αυτής της χώρας που μπούχτισε από αυτούς που του κουνάνε το δάχτυλο, γιατί δεν συμβιβάζεται με τη μιζέρια. Απάντησε στο ερώτημα, “ποιον είχε πραγματικό αντίπαλο η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, απέναντι στην επίθεση που εξαπέλυσε τόσα χρόνια στο λαό; Τον ΣΥΡΙΖΑ; Το ΚΙΝΑΛ; Την Ελ. Λύση; Ή το ΜΕΡΑ 25”;

Ποια ήταν η δύναμη που αποκάλυψε την απαράδεκτη κυβερνητική προπαγάνδα περί “ατομικής ευθύνης”, που ανέδειξε τα τεράστια κενά στο σύστημα υγείας; Ποιος έδωσε μάχη για την υγεία του λαού; Δεν ήταν οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες άλλοι τίμιοι αγωνιστές μέσα από τα σωματεία τους, που στάθηκαν στην πρώτη γραμμή με το σύνθημα “κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή”;  Δεν ήταν το ΚΚΕ που έσπαγε την τρομοκρατία και τις απαγορεύσεις με την ιστορική συγκέντρωση στο Σύνταγμα την 1η Μάη του 2020; Με την Διαδήλωση το Νοέμβρη στο Πολυτεχνείο, απειθαρχώντας στους νόμους της έντασης, της καταστολής; Δεν ήταν οι ταξικές δυνάμεις, οι πρωτοπόροι αγωνιστές και κομμουνιστές που κήρυξαν την πρώτη απεργία στην Ευρώπη σε εκείνες τις συνθήκες; Το ΚΚΕ ήταν στην πρώτη γραμμή της εργατικής – λαϊκής αντιπολίτευσης. Κατάφερε με τις δυνάμεις του να αναπτυχθούν σημαντικοί εργατικοί αγώνες, που σήμερα εμπνέουν τους εργάτες όλων των κλάδων, στη ΛΑΡΚΟ, στην COSCO, στην e – food. Και έτσι συνεχίζει παντού.

Το ΚΚΕ απέδειξε και αποδεικνύει τι θα πει “ο λαός σώζει το λαό με ΚΚΕ ισχυρό”. Το ΚΚΕ λέει ότι υπάρχει προοπτική για τον λαό.Δεν μπορεί όμως να προχωρήσει αυτή η προοπτική, όταν μένει κάποιος προσκολλημένος στις ίδιες δυνάμεις που του δίνουν τη μία απογοήτευση μετά την άλλη, που ρίχνουν τις απαιτήσεις του λαού στο χαμηλότερο επίπεδο, μη τυχόν και απειληθεί η “κοινωνική συνοχή”. Δηλαδή η σταθερότητα της σαπίλας και διαφθοράς της καπιταλιστικής κοινωνίας».

Παρότρυνε τους παρευρισκόμενους να σκεφτούν «τι θα μπορούσε να κάνει το ΚΚΕ αν δεν είχε για παράδειγμα μόνο 15 βουλευτές, αλλά πολύ περισσότερους για να βρεθούν στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, μπροστά στα εργατικά – λαϊκά προβλήματα, στους πλειστηριασμούς και σε όσα βασανίζουν τους εργαζόμενους και το λαό;»

Κάλεσε το λαό να δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε να μη μείνει κανείς που το σκέφτεται να ενισχύσει το ΚΚΕ και  δέχεται χίλιους δυο εκβιασμούς, που δε θα συζητήσει με το Κόμμα, που δε  θα του απαντηθούν οι  απορίες του, δεν θα του λυθούν παρεξηγήσεις, ακόμα και προκαταλήψεις.

Και κλείνοντας αναφερόμενος στο Νότιο τομέα είπε: «Πάμε να ενισχύσουμε το ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα της Αθήνας να βγει δεύτερος Βουλευτής του ΚΚΕ. Το βράδυ της 21ης Μαΐου, μπορούμε να χαμογελάσουμε εμείς οι πολλοί και όχι οι λίγοι. Μπορούμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο στο μέλλον, στο ελπιδοφόρο μέλλον για μας και τα παιδιά μας».

902.gr

Related Articles

Back to top button