ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΝ.ΠΡΟΑΣΤΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠΟΛΙΤΙΚΗ@NOTIA

Oι δηλώσεις για την 28η Ογδόη Οκτωβρίου του Στάθη Ψυρρόπουλου – Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ”Πρώτα η Ηλιούπολη”

Με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, τιμούμε τη δόξα του Ελληνικού Έθνους και την Ελευθερία της Ψυχής και του Πνεύματος του σύγχρονου ανθρώπου, που ενσαρκώθηκε στον ηρωισμό και στον αγώνα της Ελληνίδας εθελόντριας και του Έλληνα οπλίτη πάνω στα βουνά της Πίνδου.

Το μήνυμα της εθνικής επετείου του “ΟΧΙ”, σε μια περίοδο που τα εθνικά σύνορα, ο πολιτισμός και οι αξίες μας αμφισβητούνται, έρχεται με μεγαλύτερη ένταση στο προσκήνιο.

Η θυσία των ανδρών και γυναικών, όπου με αυτοθυσία πολέμησαν για τα όσια και τα ιερά του έθνους, αποτελεί δίδαγμα χρέους και πίστης. Όλα αυτά δεν είναι απλώς σελίδες στη σύγχρονη ιστορία του ένδοξου παρελθόντος. Είναι πρότυπα και αξίες που μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τις πυξίδες του μέλλοντος για όλους μας.

Σήμερα δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα, όχι στο πεδίο των πολεμικών μαχών αλλά στα δύσκολα και πολυσύνθετα πεδία της οικονομικής,υγειονομικής,ενεργειακής και γεωπολιτικής κρίσης.

Δίνουμε όπως και οι ήρωες του ’40 των υπέρ πάντων αγώνα, με πίστη στο Θεό και εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις να πετύχουμε την ανάταξη της πατρίδας μας.

Η Ελλάδα του σήμερα, καλείται να αξιοποιήσει τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες

και να σφυρηλατήσει την εθνική ενότητα και ομοψυχία.

Εύχομαι το μήνυμα, οι αξίες, η ιστορική γνώση και πίστη που οδήγησαν το Έθνος στην ελευθερία να καταστούν στήριγμα για όλες τις γενιές των Ελλήνων και να συνεχίσουν να φωτίζουν την κοινή πορεία μας προς την ανάπτυξη και την πρόοδο.

Ακόμη, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής σ’ αυτούς που θυσιάστηκαν για να απολαμβάνουμε εμείς τα αγαθά της Ελευθερίας, να υψώσουμε όλοι οι πολίτες του Δήμου μας ψηλά το εθνικό μας σύμβολο, την Ελληνική σημαία.

Ζήτω η Ελλάδα μας!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button