ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatargate: Ενώπιον των βελγικών αρχών ο Φρατζέσκο Τζιόρτζι

Αναμένεται να πει ότι η Εύα Καϊλή δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση


O σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φρατζέσκο Τζιόρτζι, θα βρεθεί σήμερα ενώπιον των βελγικών Αρχών και αναμένεται να επιμείνει στη δήλωσή του, ότι η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση.

Στο μεταξύ, στο Μιλάνο μετέβη εισαγγελέας, ο οποίος έχει αναλάβει τη διαλεύκανση του σκανδάλου Qatargate. O Βέλγος δικαστής Μισέλ Κλεζ συναντήθηκε με τον εισαγγελέα του Μιλάνου και με την παρουσία των ανδρών της Ιταλικής Μονάδας Οικονομικού Εγκλήματος, το οποίο δικαιολογεί και το ενδεχόμενο ανοίγματος ενός ξεχωριστού φακέλου για το ξέπλυμα χρήματος. Μία συνάντηση που θα επιτρέψει στους Βέλγους συναδέρφους για συνεργασία σε τεχνικό επίπεδο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον iταλικό Τύπο, ο σκοπός της επίσκεψης είναι ο βαθύτερος συντονισμός μεταξύ των δύο χωρών και η παραλαβή από τον Κλεζ αντιγράφων των στοιχείων που έχουν συλλέψει μέχρι τώρα οι ιταλικές αρχές από τη δική τους έρευνα.

Την ίδια ώρα, η κόρη και η σύζυγος του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, Σίλβια Παντσέρι και Μαρία Κολεόνι, αναμένεται να αφεθούν ελεύθερες, πιθανότατα σήμερα κιόλας. Οι δικαστές θα συνεδριάσουν σήμερα για την πιθανή άρση του κατ’ οίκον περιορισμού.

πηγη:newsbeast

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button