ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Qatargate: Ξεκινά η απολογία της Εύας Καϊλή – Τι θα κρίνει την απόφαση

«Ώρα μηδέν» για την Εύα Καϊλή που απολογείται σήμερα κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον του συμβουλίου δικαστών των Βρυξελλών για την πρώτη της ακρόαση σχετικά με την εμπλοκή της στο Qatar Gate.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι βελγικές αρχές θα αποφασίσουν εάν θα την αφήσουν ελεύθερη, και με ποιους όρους η εάν θα παρατείνουν την κράτησή της, στην περίπτωση που κρίνουν ότι είναι ύποπτη φυγής, ή ότι υπάρχει η πιθανότητα να επηρεάσει την διεξαγωγή της έρευνας, καταστρέφοντας αποδεικτικά στοιχεία.

Η Εύα Καϊλή θα επιχειρήσει να διαχωρίσει την θέση της και να πείσει τις αρχές ότι δεν είχε εμπλοκή στο σκάνδαλο διαφθοράς. Οφείλει όμως να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα. Το στοιχείο-κλειδί, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, είναι τα χρήματα που βρέθηκαν στη βαλίτσα του πατέρα της ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από το ξενοδοχείο που διέμενε στις Βρυξέλλες, μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε από την κόρη του, κάτι που η ίδια φαίνεται να έχει παραδεχθεί σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Το πολύκροτο σκάνδαλο συντάραξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και προκάλεσε εντάσεις στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Κατάρ. Η κυρία Καϊλή κατηγορείται πως ήταν μέρος της τετράδας των υπόπτων που έχουν προφυλακιστεί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «διαφθορά», ότι ανήκαν «σε εγκληματική οργάνωση», προχώρησαν σε «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Τη 14η Δεκεμβρίου η βελγική δικαιοσύνη διέταξε να παραμείνουν προφυλακισμένοι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, που θεωρείται πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης.

«Αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της»

Η ίδια αισθάνεται «προδομένη από τον σύντροφο της», Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος έχει επίσης συλληφθεί για την υπόθεση, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος τη συνάντησε στις φυλακές του Χάρεν.

Ο κ. Δημητρακόπουλος επανέλαβε ότι η Εύα Καϊλή δηλώνει αθώα και μετέφερε την εικόνα μιας γυναίκας που βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Έκανε λόγο για «βαριά ψυχολογία» και «προβληματισμό για την δυσκολία της υπόθεσής της».

«Τον εμπιστεύθηκε και την διέψευσε» είπε, προσθέτοντας: «Ήμασταν πολλές ώρες με την κυρία Καϊλή. Είναι μια μέρα που κρίνεται η προσωπική της ελευθερία και δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό από την ελευθερία», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ:NEWSBOMB

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button