ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Varkiza Resort: Πώς θα λειτουργήσει φέτος η οργανωμένη παραλία της Βάρκιζας που ανοίγει 29/6

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου ανοίγει τελικά η οργανωμένη παραλία της Βάρκιζας, Varkiza Resort – Οι τιμές που ισχύουν και τα μαγαζιά που θα βρίσκουμε στον χώρο

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, μετά από αρκετή καθυστέρηση λόγω διάφορων γραφειοκρατικών και άλλων κωλυμάτων, ανοίγει τελικά τις πόρτες του το Varkiza Resort, η οργανωμένη παραλία της Βάρκιζας.

Η είσοδος στην παραλία θα είναι δωρεάν για όλους τους δημότες της πόλης και από τις τρεις δημοτικές ενότητες (Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη), με την επίδειξη της Κάρτας Δημότη. Επίσης, για τους δημότες ισχύει 50% έκπτωση στις ξαπλώστρες τις ημέρες Δευτέρα – Παρασκευή.

Για το υπόλοιπο κοινό, ισχύουν οι παρακάτω τιμές:

Γενική είσοδος:
Καθημερινές: 7 ευρώ | Σαββατοκύριακα και Αργίες: 8,50 ευρώ
Παιδιά μέχρι 6 ετών: Δωρεάν είσοδος
ΑμεΑ: Δωρεάν είσοδος
Για παιδιά 6-12 ετών, φοιτητές και άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, το εισιτήριο εισόδου ανέρχεται στα 3,50 ευρώ

Επίσης, όπως πάντα, εντός του χώρου του Varkiza Resort λειτουργούν εστιατόρια και beach bars, όπως τα Goody’s, Μoana, Siesta, Seayard, Holy Spirit, Barbas, ενώ εκεί φέτος θα μπορούμε να βρούμε και ειδικό περίπτερο με τα plant pased παγωτά Planet.

Η ανακοίνωση του δήμου 3Β:

Σήμερα Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 17:00 αναμένεται να λειτουργήσει η οργανωμένη πλαζ Βάρκιζας, καθώς με την 362/2023 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ολοκληρώθηκε η ανάθεση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων για τέσσερις μήνες, έπειτα από σχετική διαδικασία πρόσκλησης ενδιαφέροντος.

Η λειτουργία της ακτής θα περιλαμβάνει λουτρικές εγκαταστάσεις και ήπιες χρήσεις για την εξυπηρέτηση των λουομένων. Σημειώνεται, ότι όλοι οι δημότες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα έχουν δωρεάν είσοδο, κάτι που προβλέπεται για πρώτη φορά στη σύμβαση παραχώρησης.

Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή έχει ήδη ξεκινήσει την κατάρτιση του σχεδίου μελέτης διαμόρφωσης, βάσει του οποίου θα γίνει διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός για τη μακροχρόνια μίσθωση της ακτής της Βάρκιζας. Τέλος, σημειώνουμε πως η παραλία παρέμενε για σχεδόν ένα μήνα κλειστή, χωρίς καμία απολύτως ευθύνη του Δήμου, ο οποίος προσπάθησε και μείωσε τον χρόνο που απαιτούν οι πολύ συνθέτες και γραφειοκρατικές διαδικασίες παραχώρησης της έκτασης από την ΕΤΑΔ στον Δήμο και από τον Δήμο σε μισθωτές για βραχύ χρονικό διάστημα.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ικανοποιείται σε ακόμα μια παραλία του Δήμου μας το πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής, που είναι να παραχωρηθεί στο Δήμο η αποκλειστική ευθύνη διαχείρισης των παράλιων της πόλης μας και η διασφάλιση δικαιωμάτων για όλους τους δημότες.

ΠΗΓΗ: noupou.gr

Related Articles

Back to top button