ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Xατζηδάκης: “Κάποιοι επιχειρηματίες της Ηλιούπολης έχουν ξεφύγει εντελώς”

Πρόστιμο 3.420 ευρώ επιβλήθηκε σε επιχειρηματία στην Ηλιούπολη, ο οποίος είχε καταλάβει παράνομα το πεζοδρόμιο με τραπεζοκαθίσματα, κλείνοντας παντελώς τη διέλευση των πεζών.

Ακόμα μία απόπειρα παράνομης κατάληψης, επίσης σε κεντρικό δημοτικό χώρο, με την άμεση προσωπική παρέμβαση του δημάρχου, Γιώργου Χατζηδάκη και την επέμβαση της Άμεσης Δράσης, κατέληξε στην προσαγωγή των εμπλεκομένων στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης, για τα περαιτέρω.

“Η διοίκηση μας αντιμετώπισε με μεγάλη κατανόηση τις τοπικές επιχειρήσεις που επλήγησαν από τα μέτρα της πανδημίας και ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις εστίασης και θεωρούμε ότι η ανάκαμψη της τοπικής αγοράς είναι προς το συμφέρον όλων” λέει ο δήμαρχος
“Δυστυχώς κάποιοι επιχειρηματίες – λίγοι ευτυχώς – αντιλαμβάνονται εσφαλμένα αυτή την διαχείριση της κατάστασης και προβαίνουν σε αυθαιρεσίες, που δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές.
Ο νόμος έδωσε το δικαίωμα στις επιχειρήσεις εστίασης να διπλασιάσουν το χώρο, που καταλαμβάνουν τα τραπέζια τους σε κοινόχρηστο χώρο, πληρώνοντας το ίδιο τέλος κατάληψης, αλλά κάποιοι ξέφυγαν εντελώς”

Όλοι πρέπει να κατανοήσουν, ότι ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους ανεξαιρέτως!
Στους επιχειρηματίες που παρανόμησαν, μετά από προειδοποιήσεις, επιβλήθηκαν πρόστιμα, αλλά κάποιοι από αυτούς συνέχισαν να συμπεριφέρονται ασύδοτα, αδιαφορώντας για τις ποινές και τις εγκλήσεις, θεωρώντας ότι είναι στο απυρόβλητο και έτσι αναγκαστικά ήρθαν – και θα συνεχίσουν να έρχονται – αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους.

“Αυτές οι αντικοινωνικές συμπεριφορές δεν είναι δυνατόν να γίνουν ανεκτές, οι έλεγχοι των υπηρεσιών συνεχίζονται σταθερά και όλοι θα εφαρμόσουν τους κανονισμούς και τους νόμους, γιατί μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει μια ευνομούμενη κοινωνία” λέει ο Γιώργος Χατζηδάκης
“Σταδιακά, τα τραπεζοκαθίσματα περιορίζονται στην πόλη στα καθορισμένα νόμιμα όριά τους και ορθά πολλοί επιχειρηματίες σπεύδουν να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες διαδικασίες, να πληρώσουν τα σχετικά τέλη ή και να διακανονίσουν τις οφειλές τους προς στο Δήμο.
Ας λάβουν υπόψη τους, όσοι ακόμα νομίζουν πως θα ξεφύγουν από τη νομιμότητα, ότι “πλανώνται πλάνην οικτράν”, γιατί οι έλεγχοι πραγματοποιούνται καθημερινά! Όλοι πρέπει να κατανοήσουν, ότι ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους ανεξαιρέτως!”

πηγή: www.notia.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button